Skillnaden mellan Nokia N8 och Sony Vivaz ProNokia N8 vs Sony Vivaz Pro

Den största skillnaden mellan Nokia N8 och Sony Vivaz Pro är den senare 's hårdvara QWERTY-tangentbord gömd bakom skärmen. Den glider till vänster och kan användas i liggande läge för mycket snabbare datainmatning än när du använder tangentbordet på skärmen . N8 't har en hårdvaru tangentbord och är helt beroende av sin pekskärm för alla ingångar. N8 kan också ge en större tangentbord på skärmen i liggande läge men det kan 't replikera taktil återkoppling av den äkta varan.

När det gäller storlek och form, är Vivaz Pro säkert lättare och mindre i både höjd och bredd samtidigt som något tjockare än N8. Detta är ganska ovanligt eftersom de flesta reglagen tenderar att vara större än icke-reglagen. En del av skillnaden i storlek kan hänföras till skärmen som N8 har en större 3. 5inch skärm jämfört med 3. 2 tums skärm i Vivaz Pro. En annan stor skillnad mellan de två är den mängd internt minne som varje telefon har. Medan N8 förpackningar 16 GB internt minne, Vivaz Pro har bara 75MB. Visst kan Vivaz Pro levereras med ett 8 GB minneskort i lådan, men när du behöver expandera, måste du byta till en 16 GB-kort; det maximala som Vivaz Pro kan rymma. Det motsvarar bara det interna minnet av N8, som också rymmer microSD-kort på upp till 32 GB kapacitet för totalt 48GB lagringsutrymme.

En aspekt där Vivaz Pro inte kan konkurrera med N8 är kameran. Vivaz Pro har en 5 megapixel kamera som också kan ta 720p video med 24fps. Å andra sidan, den 12 megapixelkamera av N8 tar vida överlägsen bilder; delvis på grund av sin autofokus funktionen och Carl Zeiss optics.The N8 är också kapabel att ta 720p video men 30fps. 30fps är mycket bättre för online video som det kan lätt omvandlas till 15 bps, vilket är normen för online video. Med 24fps, är algoritmen mer komplexa och mer kvalitetsförlust förväntas.Slutligen har Vivaz Pro äldre Symbian S60 operativsystem medan N8 har mycket nyare Symbian ^ 3. S60 är beprövade men är nästan gamla jämfört med många av de nyare operativsystem för smartphones. Symbian ^ 3 är utbytet av S60 och erbjuder många prestandafördelar.

Sammanfattning:

Vivaz Pro har ett QWERTY-tangentbord medan N8 inte

Vivaz Pro är mindre och lättare än N8

Vivaz Pro har en mindre skärm än N8

N8 har en mycket mer minne än Vivaz Pro

N8 har en mycket bättre kamera än Vivaz Pro