Skillnaden mellan FFmpeg och MediacoderFFmpeg vs. Mediacoder

FFmpeg är en fri programvara, open source-projekt. Det skapar bibliotek och program som är särskilt utformade för att hantera multimediedata. Det publicerar dessa bibliotek och program under GNU Lesser General Public License (även känd som GNU General Public License, beroende på vilka alternativ som finns tillgängliga för användaren). Det finns några funktioner i FFmpeg som är mer anmärkningsvärt än andra. Dessa inkluderar libavcodec, vilket är en ljud och video codec-bibliotek (flera andra projekt använder denna kod); den libavformat, vilket är en ljud- och video container mux och demux bibliotek (vilket innebär ett bibliotek som innehåller multiplexrar och demultiplexrar C-enheter som reveres multiplexering); och ffmpeg kommandoraden program, som används för att koda multimediafiler.

Mediacoder är en fri kommandorad verktyg som används speciellt för att avkoda, koda och filtrera filer. Som med FFmepg, var det släppt under GNU General Public License. Den är nära besläktad med den MPlayer C den har möjlighet att konvertera alla de olika typer av media format som den MPlayer kan läsa in i en uppsjö av både komprimerade och okomprimerade format. Det åstadkommer denna omvandling genom att använda en mängd olika codecs. Mediacoder kommer också standard i distributionspaketet i MPlayer.

FFmpeg består av en uppsjö av funktioner och komponenter. Dessa komponenter innefattar, men är inte begränsade till, ffmpeg, som är ett kommandoradsverktyg som används för att konvertera en videofil format till ett annat (det har också förmågan att greppa och koda i realtid från ett tv-kort); ffserver, vilket är en HTTP och RTSP multimedia streaming server som används speciellt för direktsändningar (det har också förmågan att tidsförskjutning direktsändningar); ffprobe, vilket är en kommandorad verktyg som används för att visa information, libavutil, vilket är vad som är känt som en hjälpare bibliotek som innehåller rutiner som är gemensamma för olika delar av FFmpeg (den innehåller Adler32, crc, MD5, sha1, LZO dekomprimeraren, Base64, kodare / avkodare, des Encrypter / decrypter och aes Encrypter / decrypter); och libavfilter, som används som substitut för vhook, vilket gör att videon ändras eller granskas mellan avkodaren och kodaren.

Mediacoder kommer med en mängd olika funktioner. Den har förmågan att läsa från varje källa, som MPlayer kan läsa. Det kan också avkoda alla medier som MPlayer är i stånd att avkoda, samt stödja alla filter som MPlayer kan använda. Mediacoder gör det också möjligt att kopiera omodifierade ljud och / eller video i utdatafilen för att undvika att förlora kvalitet som ett resultat av re-kodning. Mediacoder innehåller samma mängd mycket konfigurerbara video- och ljudfilter, som används för att omvandla video och ljudström (beskärning, skalning, vertikal vändning, och Gamma korrektion, för att nämna några).Sammanfattning:

1. FFmpeg är ett projekt med öppen källkod som skapar bibliotek och program som hanterar multimediadata; Mediacoder är ett kommandoradsverktyg som avkodar, kodar, och filtrerar filer.