Skillnaden mellan XD och XDMXD vs XDM

Medlemmar av de väpnade styrkorna, polisen, och de som är auktoriserade och licensierade att bära vapen, oftast blir förvirrade när det gäller skillnaden mellan XD och XDM pistoler. Det är precis vad vi kommer att försöka upptäcka här.

Först av allt, här 'är en snabb förhandsgranskning av huvudprodukten, vilket är Springfield Armory halv sutomatic pistol. Dessa tillverkas i staden Karlovac, Kroatien, och introducerades på marknaden under 1999.

Nästa, här är de tydliga skillnader mellan Springfield Armory XD och XDM modeller. XD är faktiskt den viktigaste modellen, medan XDM är en sub-modell. Förutom den XDM, några av de andra modellerna i Springfield Armory XD pistoler är sub-kompakt, kompakta, pistoler service portas V-10, taktisk, och XDM 3. 8.

Vid närmare inspektion, driver XD på kort rekyl basis. Det är också klassificerad som en anfallare fält vapen, vilket innebär att det inte finns någon extern hammare. En sak som sätter Spring XD modeller förutom liknande vapen på marknaden, är närvaron av sitt grepp säkerhetsfunktion. Här kommer du inte att kunna avfyra pistolen utan att trycka ner spaken på baksidan av pistolen 's grepp. XD modellen har också en matningssystem av en löstagbar låda magasin för rustning, och du kan använda den fasta och belyst natt sevärdheter om bränning i mörkret.

Men hur är det Spring XDM modellen? Den har en 4. 5 fat, och en standardkapacitet på 16 eller 19 omgångar. När du jämför XDM till XD-modellen, är greppet en av de stora skillnaderna. XDM har utbytbara grepp som anpassar sig till önskad greppstorlek '' en funktion som inte finns i XD-modellen. XDM har också en ambidextrous magazine frisättning som är längre än den hos de XD 's. Slutligen är XDM lättare att montera än den XD.Sammanfattning:

1. Spring XD är den största pistol modell med delmodeller, medan XDM är en sub-modell.

2. Spring XD har ett standardgrepp, medan XDM har utbytbara grepp.