Skillnaden mellan TV och HDTVTV vs. HDTV

High Definition Television, eller HDTV, är den nuvarande trenden av alla TV-apparater på marknaden idag. En HDTV betyder helt enkelt att det är i stånd att visa bilder som har en mycket högre upplösning, jämfört med standard-TV. DTV står för digital television, och även om de går ofta tillsammans med HDTV, de är helt oberoende tekniker, som kan användas i tandem eller oberoende. Digital Television omfattar digital överföring av rörliga bilder och ljud, och är efterföljaren till den nuvarande analoga TV, som är allmänt i bruk idag.

Den vanlig missuppfattning att människor gör med HDTV och DTV, är att du bara behöver köpa en HDTV för att få hög definition video. En HDTV kan bearbeta DTV-signaler, men att behålla bakåtkompatibilitet med äldre system, accepterar det också analoga signaler. Även om du har en HDTV, men du fortfarande får analoga TV-signaler, då du fortfarande har standardupplösning. Även HD är möjligt på ett system för analog överföring, stavade enorma krav bandbredd sin tidiga död, och alla HD-video numera finns på DTV.

En annan vanlig missuppfattning är att ha DTV och en HDTV skulle direkt innebära att du ser en HD-video på skärmen. Detta är också ganska falskt, eftersom det finns andra faktorer som måste beaktas för att få HD-video. Första off, videokällan från TV-bolag måste vara i HD, eftersom du inte kan ha HD-utgång utan HD ingång. Det är ganska lätt att veta om du har HD-video, eftersom de flesta företag är mycket angelägna om att stoltsera deras förmåga att sända i HD. Nästa viktig faktor är överföring av videosignalerna från TV-bolag till TV: n. Även om du har en HDTV emot DTV-signaler från en station som sänder i HD, kan du fortfarande få en SD-signal om kabelbolaget bär signalen i SD.

För att få en högupplöst bild, måste du uppfylla alla dessa krav. I hjärtat av allt detta, är systemet DTV överföring, eftersom det gör överföringen av HDTV-signaler möjliga.Sammanfattning:

1. DTV är digital överföring av video och ljud, medan HDTV är en typ av TV: n som har en mycket högre upplösning.

2. HDTV-apparater inte alltid innebär närvaron av ett system DTV överföring.