Skillnaden mellan dynamisk kontrast och sann ContrastDynamisk kontrast mot sann Kontrast

En av de viktigaste faktorerna vid inköp nyare typer av displayer är kontrastförhållandet. Det är mätningen av graden av separationen mellan de ljusaste och mörkaste värden som skärmen är i stånd att reproducera sig. De flesta LCD-skärmar har svårt att återskapa svart som en del av ljuset från bakgrundsbelysningen är fortfarande kunna sippra igenom LCD-skärmen. Den största skillnaden mellan de två är de vanliga värdena. För samma display, är den dynamiska kontrasten mycket högre jämfört med den verkliga kontrasten.

Den sanna kontrast är också vanligtvis kallas statisk kontrast. Mätningen görs medan ljusstyrkan på bakgrundsbelysningen hålls ett konstant värde. De höga dynamiska kontrastförhållanden uppnås genom intelligent styrning av bakgrundsbelysningen. I mörka scener, skulle displayen dämpa bakgrundsbelysningen, vilket möjliggör mycket mörkare svärta. Denna teknik kan vara problematiskt när majoriteten av bilden är mörk med en liten ljusa området eftersom det kan orsaka övermättnad av bilden.

Displayer som använder LED-bakgrundsbelysning är mycket bättre på att hålla fast vid den dynamiska kontrasten som anges. CFL lökar är ganska benägna att problemet ovan. LED-skärmar använder ett antal mindre lökar som kan slås på eller av oberoende av varandra. Denna förmåga gör att displayen visar verkligen mörka områden samtidigt visar ljuspunkter. Det är upp till kretsarna för att bibehålla intelligent kontroll över bakgrundsbelysningen.

I valet mellan displayer för att ta hem, är det ändå bäst att veta vilken man har högre sanna kontrast som det verkligen beskriver överlägsenhet LCD-skärmen. Den dynamiska kontrastförhållandet ska ta mindre prioritet som dess effektivitet kan vara drabbade eller missar, beroende på videon som spelas. Det lönar sig också att veta om displayen är utrustad med CFL eller LED-bakgrundsbelysning som det kan ge lite mer vikt vid dynamiska kontrastförhållanden som utannonserade av tillverkaren.

Efter allt detta, slår ingenting fortfarande en jämförelse sida vid sida av två skärmar samtidigt visa samma videoklipp. Att känna de sanna och dynamiska kontrastförhållanden bör hjälpa dig att begränsa dina val innan du gör en faktisk jämförelse sida vid sida.Sammanfattning:

1. Ett dynamiskt kontrastvärden tenderar att vara mycket högre än den verkliga kontrastvärdet

2. Dynamisk kontrast värden uppnås genom att variera ljusstyrkan på bakgrundsbelysningen medan sann kontrast sker vid en fast ljusstyrka