Skillnaden mellan Motorola Xoom WiFi och Acer Aspire Iconia Tab A500Motorola Xoom WiFi vs Acer Aspire Iconia Tab A500

Eftersom fler och fler tabletter börjar att komma in på redan trångt marknaden, börjar vi se samma hårdvara börjar dyka upp i olika enheter. Detta är ganska mycket fallet mellan Iconia Tab A500 av datortillverkaren Acer och Xoom WiFi av Motorola. De två är ganska mycket identiska eftersom de har skärmar av samma storlek och typ, förlita sig på WiFi-anslutningar, och drivs av samma Tegra 2 chipset med en dual core Cortex-A9-processor.

Skillnaderna mellan Xoom WiFi och Aspire Iconia Tab A500 är i de små detaljerna. En sådan detalj är LED-blixt i deras identiska 5 megapixel kameror. Den Iconia Tab har två blinkar som ger en mycket mer ljus än den enda LED-blixt av Xoom WiFi. Detta är ganska viktigt när du fotograferar i ett mörkt rum eller liknande. Mer ljus gör det lättare för sensorn för att plocka upp bilden, även om bilden är lite längre bak.

En annan skillnad mellan Xoom WiFi och Aspire Iconia Tab A500 är i deras uppsättning av sensorer. Naturligtvis båda tabletterna har de vanliga accelerometer, ljus, och gyrogivare. Där de två skiljer sig åt är med barometer av Xoom WiFi. En barometer mäter lufttrycket och den mest utbredda användningen av detta är att bestämma sannolikheten för regn eftersom atmosfärstrycket sjunker vanligtvis när det handlar om för regn. Det förväntas också att vissa programmerare hittar innovativa sätt att använda barometer i sina ansökningar.Slutligen finns frågan om minneskapacitet. Precis som iPad, de två tabletter finns i olika modeller med olika minneskapaciteter. Skillnaden i detta avseende är med modellerna. Xoom WiFi har endast 16GB och 32GB modeller medan Aspire Iconia Tab har dessa två varianter plus deras top-end modell med 64 GB minne. Båda dessa tabletter har minneskortplatser, så att du inte skulle ha några problem expanderar senare.

Sammanfattning:

1. Aspire Iconia Tab har två LED blinkar när Xoom WiFi har endast en
2. Xoom WiFi har en barometer medan Aspire Iconia Tab 't