Skillnaden mellan Holga och DianaHolga vs Diana

Om du stöter på folk som hänvisar till Holga och Diana, är chansen att de talar om två av de mest populära plast gjort 'leksak' kameror som använder 120-film. Även om de kan härma varandra i fråga om utseende, båda kamerorna har mycket tydliga skillnader, inte bara på deras bygga utan också på den slutliga bildkvalitet som varje producerar. Ändå måste du också ta vederbörlig kredit till skicklighet kameraanvändare och miljöförhållanden när man jämför bildkvalitet mellan de två.

Främst är Diana betraktas som äldre kinesiska kamera som har dykt upp för kommersiellt bruk sedan 1960-talet. Den Holga kom senare tid runt 1981. När det gäller prissättning, Holga 120 GN, till exempel, var ungefär $ 34 för några år sedan (även om priset kanske redan har förändrats i dag). Tvärtom var en Diana vanligen prissatta runt $ 50 åtminstone medan vissa kan kosta så mycket som $ 100. Detta kan bero på dess invecklade förpackningar, lättare och mindre bygga för mer känsliga användare. Holga är den robusta typ på grund av dess till synes starkare konstruktion.

Andra tekniska detaljerna i Holga inkluderar en 60mm fast F / 8 plastmenisklins och en slutare som kommer vid 1/100 hastighet och även en 1/125. Omvänt är Diana 's slutarhastighet vanligtvis vid 1/60. Den har också ett utbytbart 75mm objektiv som har varierat fotograferingsinställningar som soligt, molnigt, Holgas har också större film förväg knoppar än Diana kameran. Detta är etc. mycket fördelaktigt för användare med svaga eller små händer eftersom det är svårare att göra en förskotts vid användning av Diana ratten.
Speciellt för amatör användare, kan Diana kamera utgör en del problem när det gäller att läsa in filmen. Med Diana, gör bakre omslag inte öppnas helt och ha några små fästjuste nedan. Sålunda kan start av filmen rullar inte på rätt sätt i riktning mot upptagningsspolen och kan så småningom glida av. Det 'är relativt lättare att ladda filmen i Holga som baksidan täcker helt öppna. Användare kan också hitta Diana som en mer flexibel kamera som det verkar att ha fler kamerainställningar och tillbehör.Sammanfattning:

1. Diana kamera är en tidigare kamera än Holga.
2. Holga är en billigare kamera än Diana.
3. Diana kameran är lättare och mindre än Holga.
4. Holgas har större förväg film rattar för en enklare film förskott jämfört med Diana.
5. Det 'är lättare att ladda ny film för Holga kamera än i Diana.