Skillnaden mellan USM och ISUSM vs IS

Termerna USM och används ofta i kameralinser. Även om de är väldigt olika från varandra, det finns en sak som är gemensam för dem; de båda jack upp priset på linserna som har dem. Innan att ta itu på skillnaderna mellan dessa två, tänk på att de är helt olika egenskaper och konkurrerar inte med varandra. Du kan ha antingen varken eller båda med objektivet. USM fungerar på autofokusmekanismen i linsen när IS kompenserar för rörelser hos kameran genom att flytta linselementet inuti.

USM, som står för Ultrasonic Motor, är ett alternativt sätt att flytta linselementet inne för att få motivet i fokus. USM har flera fördelar jämfört med vanliga motorer, inklusive mycket snabbare autofokus och minskat buller i mekanismen. Dess autofokus hastighet lämpar sig fint till fotografering rörliga mål där fånga specifika moment är nyckeln.

Å andra sidan är står för bildstabilisering. Även om det finns olika implementationer av denna funktion, är dess syfte att eliminera eller åtminstone minska mängden oskärpa som uppstår på grund av rörelsen av kameran, eller handen som håller det. Oavsett hur ändå att du försöker hålla händerna, skulle det alltid finnas en viss mängd skaka som orsakar viss oskärpa. Detta blir ännu mer akut ju längre du zoomar ut. IS bekämpar detta genom att ständigt flytta linselementet inne för att kompensera för rörelsen och minska oskärpa som det orsakar.Som du kanske redan har utläsas, IS kan avsevärt förbättra bilden du skjuter när kameran är på handen. USM inte direkt påverkar bildkvaliteten, men är bra att ha om du ständigt skjuta rörliga motiv. Tystnad USM linser är också mycket önskvärt när du fotograferar djur i det vilda, så att de inte blir skrämd.

Användningen av USM var uppfunnen av Canon och bara deras linser bära USM etiketten. Även om samma teknik används av andra kameratillverkare, är det känt under olika förkortningar. IS är en allmän term och de flesta kameratillverkare använder den för att indikera att deras kameror har bildstabilisering.

Sammanfattning:
1. USM är en del av autofokus mekanism medan IS minimerar kameraskakningar
2. USM inte påverkar kvaliteten på bilden tas medan IS gör
3. USM påverkar skjuthastigheten och buller i linsen när IS inte