Skillnaden mellan Nintendo Wii och PSPNintendo Wii vs PSP

Det finns många valmöjligheter när det kommer till spel. Det finns konsoler, PC-spel, bärbara, och många fler. Nintendo Wii och Sony PSP är två representanter för olika kategorier. Detta är den största skillnaden mellan de två eftersom detta skulle förmodligen vara de kriterier som köparna använder när de väljer mellan de två. Nintendo Wii är en vanlig konsol som kräver lite utrymme medan PSP är en portabel enhet som du kan ta med dig överallt. Förståeligt, inte PSP inte har så mycket komplexitet som Wii har råd med tanke på att hårdvaran måste passa in i ett mycket litet utrymme.

Som en bärbar enhet, kan PSP fungerar ganska mycket på egen hand utan att behöva ansluta till någon annan apparat; bortsett från vägguttaget från tid till annan förstås. Men med Wii, måste du ha en TV-apparat som inte har en egen display.

En stor förändring i Wii är tillägget av rörelsedetektorer som tillåter styrenheten att detektera rörelser spelaren och översätter dem till kommandon att spelet förstår. Med rörelsesensorer, spel går utöver den enkla knapp mosa som är vanliga i andra spelkonsoler. PSP har ingen sådan kapacitet och all input är genom de digitala knappar och analog joystick.Det finns också en stor skillnad mellan medierna på båda enheterna. Wii använder standardstorlek 120mm skiva som är identisk med CD- och DVD-skivor i storlek. Å andra sidan använder PSP mindre 80mm format. Men medan det är mindre, Sony förpackat det i en integrerad fall som gör det skrymmande att ta runt.

I grund och botten är detta som att jämföra äpplen med tomater. De kan både vara runda och röda, men inuti de är ganska olika. ? Självklart bör du vet vad du vill innan du går ut och köpa någon enhet. Om du bor hemma för det mesta, är Wii förmodligen bättre men PSP är fortfarande ett alternativ. Om du har fastnat väntar på olika platser under hela dagen, då PSP är din enda val; eller någon av de andra bärbara spelanordningar.

Sammanfattning:

PSP är portabel medan Wii är inte

PSP fungerar på egen hand medan du behöver för att ansluta Wii till en TV-apparat

Wii känner av rörelse medan PSP inte