Skillnaden mellan LED-bakgrundsbelyst och Full LED-TVLED-bakgrundsbelyst vs Full LED-TV

I ett försök att driva sina produkter, företag ofta marknadsföra sina produkter med hjälp av vissa slagord som kan vara missvisande. I det här fallet, termen 'LED' vilseleder folk att tro att de har LED-TV när det är fortfarande samma LCD-TV. Termen LED-bakgrundsbelyst vuxit när tillverkare bytte CCFL rör placerade på sidorna av skärmen, som används för att tända LCD-skärmen. Att diskriminera från LED bakgrundsbelysning TV, tillverkare som använde hela ledde arrayer kallas deras produkt Full Array LED-TV, som senare blev förkortat till Full LED-TV. Som du kanske gissat, är den största skillnaden mellan dessa två hur lysdioderna är placerade och hur många lysdioder finns. Som redan nämnts LED-bakgrundsbelyst TV har endast lysdioder på kanterna på skärmen, medan Full LED-TV har lysdioder utspridda i ett rutnät över hela skärmen.

Den största fördelen med Full LED över LED-bakgrundsbelyst är att ha ljus sprids jämnare över skärmen. Eftersom det inte finns någon ljuskälla i mitten av LED bakgrundsbelysning TV, förlitar sig på diffusorn för att sprida ljuset jämnt. Emellertid skulle det aldrig vara riktigt även när sidorna skulle alltid vara ljusare än mitten. Full LED kan uppnå sann jämnhet som ljuskälla sprids ut jämnt över skärmen.

En annan fördel är en funktion som kallas 'lokal nedtoning' eller förmågan att reglera ljusstyrkan på lysdioderna på vissa delar av skärmen. Denna funktion gör Full LED-TV för att uppnå utmärkt kontrast. Ett bra exempel skulle vara en scen i en mörk grotta med en fackla i mitten. Med en LED-bakgrundsbelyst TV, lysdioderna måste tändas ljust, för att göra facklan ljus, men en del av ljuset skulle sippra igenom sidorna och wash-out de verkligt svarta delar av skärmen. Med Full LED-TV, är det möjligt att stänga av lysdioderna i närheten av sidan för djupare svärta samtidigt veva upp centrumområdet till maximal ljusstyrka för facklan.Den enda fördelen med LED bakgrundsbelysning TV är tunnhet som kan uppnås. Full LED-TV är något tjockare än LED upplyst skärm, delvis på grund av tjockleken på lysdioderna och delvis på grund av det material som håller lysdioderna.

Sammanfattning:

1. endast LED-bakgrundsbelyst TV har lysdioder på kanterna, medan Full LED-TV har lysdioder utspridda över hela skärmen
2. Full LED-TV har fler lysdioder än LED-bakgrundsbelyst TV
3. Full LED-TV har en jämnare belysning än LED-bakgrundsbelyst TV
4. Full LED-TV kan uppnå bättre kontrast än LED-bakgrundsbelyst TV