Skillnaden mellan HDX och HDHDX vs HD

Vudu är en av de många innehållsleveranstjänster som vi kan utnyttja. Denna tjänst gör det möjligt att hyra film, som sedan levereras över internet i din Vudu box för dig att titta direkt eller avsättas för senare. Tidigare kan användarna välja mellan SD och HD-format, men släpptes sedan Vudu tredjedel format som kallas HDX. Den huvudsakliga skillnaden mellan HDX och HD är den tidigare 's användning av en uppsättning processteknik känt att Vudu har dubbad som TruFilm.

TruFilm omfattar följande processteknik: Psychovisual bearbetning, för att upptäcka och koda artefakter och pixillationen som vanligen förekommer i mörka områden på himlen och vatten; Film Grain Preservation, som använder flera kodning passerar behålla de smärre brister avsikt sätta in av direktören; Statistisk variabel bitrate, att avsätta mer bitrate till scener med stor detaljrikedom och samtidigt minimera den totala storleken på filmen för att minska nedladdningstiden; och slutligen Färggradient Processing, för att optimera filmen för modern LCD och plasma-TV-apparater. Alla dessa bidrar till HDX har en mycket bättre bildkvalitet än HD-filmer.

Bortsett från TruFilm har HDX också fördelen med att använda den 1080p24 upplösning och bildhastighet, optimal för de senaste skärmar av 40 inches och större. HD-filmer kan använda en del av de lägre upplösningar som kanske inte ser lika bra på större skärmar. Även ljudet av HDX filmer har också förbättrats för att slutföra effekten av annalkande Blu-ray kvalitet filmer.

Nackdelen med HDX-filmer är att de är ganska stora jämfört med HD och SD-filmer. Med de två sistnämnda kan du starta filmen omedelbart och titta på det medan streaming; med tanke på att du har en tillräckligt snabb anslutning. Med HDX filmer, kan du 't titta på det direkt, så du måste vänta på att filmen ska faktiskt hämta innan du kan titta på det.HDX är säkert bättre än HD. Och med nästan samma pris, det finns inte mycket att hindra dig från att titta på HDX filmer. Men för sporre för närvarande filmvisning, det finns egentligen inget annat val än att gå med HD-filmer.

Sammanfattning:

1. HDX använder TruFilm teknik medan HD inte
2. HD använder en mängd olika HD-upplösningar medan HDX använder endast 1080p24
3. HDX har mycket bättre ljud än HD