Skillnaden mellan NiMH och mAh-batterierNiMH vs mAh batterier

Laddningsbara batterier har blivit ett utmärkt ett ekonomiskt alternativ till att använda vanliga engångsbatterier. Tillsammans med den nya typen av batterier kommer något mindre kända termer som NiMH och mAH; så låt 's se hur skiljer sig från varandra och vad är deras betydelse. NiMH står för nickelmetallhydrid, och det är i stort sett sammansättningen av batteriet eller det material som används för dess delar. Det finns även andra typer av batterier som NiCd, Li-ion, bly, och många fler. däremot mAH står för milliampere-timmar eller rating för den mängd ström som du kan räkna med att dra för en viss tid. en enda typ av batteri kan komma i olika mAH kapacitet, typiska värden för AA-batterier är 1000mAh, 2000mAh och 2400mAh.

Den typ av batteri, som NiMH, bestämmer batteriets 's egenskaper och hur den presterar. Till exempel är NiMH-batterier föredra framför NiCd-batterier, eftersom de vanligtvis har en högre energitäthet, som översätts till längre sikt gånger. Det är också att föredra eftersom det inte lider av minneseffekt. mAH betyget ett batteri är bara om kapacitet. en 2400mAh NiMH-batteri skulle inte ha någon annan fördel jämfört med en 1000mAh NiMH-batteri bortsett från det faktum att det kommer att pågå mycket längre.

Ett område där du ska vara berörda är laddaren som du vill använda med batterierna. Olika typer av batterier laddas på olika sätt, så det är inte tillrådligt att använda en NiCd batteriladdare för att ladda NiMH-batterier och vice versa. Du bör alltid se till att du har rätt typ av laddare för batteriet. I även detta avseende är mAH inte ett stort problem eftersom laddare är i stånd att ladda ett batteri kapacitet. Något du måste vara uppmärksamma på om är ihopkopplad batterier tillsammans. De flesta laddare ladda batterierna parvis eftersom de också ofta i par. Det är lämpligt att du håller batterier liga konstant, så att de båda är alltid i samma tillstånd. Undvik att para batterier som inte har samma kapacitet (1000mAh med en 2400mAh) eftersom detta kommer att resultera i ett batteri som spenderas snabbare än den andra och kan leda till skador.Sammanfattning:

NiMH är en typ av batteri medan mAH är märkström för batteriet
NiMH dikterar batteriet 's egenskaper medan mAH dikterar hur lång tid det kommer att pågå