Skillnaden mellan Cyborg och RobotCyborg vs Robot

Robotar och cyborger tyckas grejer av science fiction och i viss mån de är. Men vad de flesta människor inte vet är att cyborgs och robotar existerar helt enkelt inte i den form som de skildrar i filmerna. Den huvudsakliga skillnaden mellan en cyborg och en robot är förekomsten av livet. En robot är i grunden en maskin som är mycket avancerad. Det är ofta automatiserad och kräver mycket lite interaktion med människor. I jämförelse, cyborgs är en kombination av en levande organism och en maskin. Det spelar ingen 't nödvändigtvis måste vara människa, det kan vara en hund, en fågel, eller någon annan levande varelse.

Vardags komponent är vad som skiljer en cyborg från en robot. Detta innebär i princip att en cyborg är vid liv medan en robot isn 't. Även om vissa robotar kan simulera vissa aspekter av levande varelser, aldrig riktigt är det levande. En robot är endast kapabel att göra vad det var programmerad att göra medan en cyborg, särskilt mänskliga cyborgs, utöva fri vilja om sin verksamhet.

Det finns ett antal goda exempel för robotar. Bland dem är robotarna som arbetar i fabriker som gör repetitiva arbetsuppgifter. Dessa robotar är bättre än människor på dessa uppgifter, eftersom de är mycket snabb och inte trött. Cyborgs promenad också bland oss, men du kan tänka på dem som vanliga människor. Människor som har robot protetik kvalificerar generellt som cyborgs. Även personer med pacemaker betecknas som deras existens beror delvis på den fortsatta funktionen hos den elektroniska anordningen som håller sitt hjärta 'rytm.Ett annat område där robotarna och cyborgs varierar är komplexitet. Robotar kan vara ganska komplex som fabriksrobotar som nämns ovan. Det finns emellertid även robotar som är mycket enkel. Det finns enkla robot kit görs tillgängliga för små barn att väcka deras nyfikenhet och visa dem de grundläggande principerna bakom robotik. I jämförelse, är maskinen en del av en cyborg ofta mycket komplicerad, eftersom den samverkar med den organiska delen för att kunna fungera. Vissa protes armar kan fungera ganska mycket som en riktig lem, och vissa människor kan även nå ut och ta tag i saker.

Sammanfattning:

1. En robot är en automatiserad maskin medan en cyborg är en kombination av en organism med en maskin.
2. Robotar aren 't vid liv medan cyborgs är.