Skillnaden mellan Aimpoint M2 och M3 AimpointAimpoint M2 vs M3 Aimpoint

Först av allt, låt 's förstå vad Aimpoint är. Aimpoint är en teknik som utvecklats av det svenska Optics Company kallas Aimpoint som tillverkar utrustning för militär, polis och civila i' röda prickar sevärdheter. 'Det viktigaste inslaget i' röda prickar sevärdheter 'är att skytten kan hålla båda ögonen öppna medan observation i ett mål. på linsen, visas en röd prick när skytten ser i Aimpoint. den röda pricken kan överlagras på målet, och det gör det möjligt att snabbt och noggrannhet tillsammans med det naturliga sättet att hålla båda ögonen öppna medan skytte som ger en obegränsad vy på alla avstånd krävs.

Ett annat särdrag hos Aimpoint är den dubbla linssystem som hjälper till i parallax fritt synfält, vilket innebär slagpunkten kommer att vara samma som den punkt av målet när målet ligger över 50 varven bort. Aimpoint tillverkar många olika modeller, och en av de mest populära är Comp M2 också kallas M68. Den används av de väpnade styrkorna i många länder, däribland USA

Skillnaden mellan M2 och M3 är i sin batteritid, pris, konfiguration, teknologi, etc. Båda använder samma princip bearbetning av Reflex kollimator Sight eller rödpunktsikte. De har samma ljuskälla, en LED, Light Emitting Diode, som är mycket säker för ögonen. Ljuskällan använda våglängden är 650 nm rött ljus för båda modellerna. Ögat lättnad i båda är obegränsat, och båda inte har någon parallax. Båda har 'mörkerseende kompatibilitet.' De mekaniska data, inklusive material bostäder, ytfinish, monteringsmetoder, etc. är densamma i båda modellerna. Temperaturområdet är densamma, och inga radioaktiva delar används. Alla dimensioner inklusive längd, vikt, rörlängd, etc. är samma. 

I M2, den teknik som används kallas CET, Circuit Efficiency Technology; M3 använder ACET, Advanced Circuit Efficiency Technology.

I M2, är den röda pricken storlek 4 i MOA 'minut vinkel'; i M3, är den röda pricken storleken i två alternativ 4 och 2.

Båda använder samma 3V batteri, en batterityp DL1 / 3N eller 2L76, men batteritiden är olika i båda modellerna. I M2, är batteriets livslängd 10.000 timmar (under en period av ett år av kontinuerlig användning) vid NVD inställnings livet är 100.000 timmar. I M3, är batteriets livslängd 50.000 timmar under en period av 5 år, och vid NVD inställning 500.000.

I M2, är vattentäthet 25m och det är dränkbar till 80 fot; i M3, är vattenmotstånd 45 och är nedsänkbar till 150 fot.

Sammanfattning:

M2 använder CET-teknik; M3 använder ACET teknik.

Red dot storlek är valfri i M3 i två storlekar 2 eller 4; red dot storlek finns i bara en storlek på M2, storlek 4.

Batteriets livslängd är längre i M3 än M2.