Skillnaden mellan RG6 och RG11RG6 vs RG11

Att välja rätt koaxialkabel för att koppla upp ett AV-system, möter vi ofta RG6 och RG11 beteckningar. Dessa kablar är inte samma sak och det finns skillnader som måste beaktas innan man väljer en över den andra. Den största skillnaden mellan dessa två kabeltyper är dämpning, eller graden, vid vilken signalkvaliteten går förlorad. RG6 kablar har större dämpning jämfört med RG11. Därför, med en viss kabellängd, skulle du ha en bättre signal i slutet av RG11 kabeln än i slutet av RG6. Omvänt kan du använda större längre RG11 kablar innan upplever någon märkbar signalförlust. En annan upp till RG11 kabel är att det kan överföra signaler med en högre frekvensområde, vilket RG6 kabel inte längre kunde bära.

Förmodligen den största nackdelen med RG11 kabel är dess högre pris per meter. Prisökningen kan lägga upp ganska snabbt eftersom det används ofta för långa avstånd. Anledningen till det högre priset är tjockleken av kabeln och ledaren själv inom kabeln. Flera material direkt översätta till en högre kostnad att tillverka. Eftersom ledaren inuti RG6 är mindre i diameter, är den totala tjockleken av RG6 kabel också tunnare.

Ett annat problem med RG11 är bristen på flexibilitet, till stor del på grund av tjockleken på kabeln. Detta gör användningen av RG11 kablar i vanliga hem anslutningar mycket svårt, om inte omöjligt. Den RG11 kabel är egentligen inte utformad för att böja runt hörn eller ta skarpa svängar. Den RG6 är mycket bättre för detta och det är därför det är ofta att föredra i hemmet installationer. Den RG11 kabel används ofta i anläggningar ryggrad där du normalt skulle behöva ansluta två punkter som skiljs åt av en något stort avstånd.

Om du redan har RG11 kabel men behöver RG6, är det säkert att använda RG11 kabeln på plats och förväntar ingen förlust av signalkvalitet. Motsatsen är inte alltid sant som, beroende på den signal som medförs, RG6 kanske eller kanske inte räcker.

Sammanfattning:

1. RG11 är bättre på att bevara signalkvalitet än RG62. RG11 kan arbeta vid mycket högre frekvenser än RG6

3. RG11 kostar mer än RG6

4. RG11 är dubbelt så tjock som RG6

5. RG11 är inte så flexibel som RG6