Skillnaden mellan Nokia N8 och Dell StreakNokia N8 vs Dell Streak

Nokia N8 och Dell Streak är två smartphones som tävlar för high-end marknaden. De två delar många av de funktioner som kan förväntas från smartphones, men det finns också skillnader mellan de två; av vilka de största är storleken. Streak är en mycket större telefon än N8 och många har ansett sin storlek som gränsfall mellan smartphones och pekdatorer som iPad. Det 's 5 cm längre och 2 cm bredare än N8 men det är tunnare med 2 mm. Storleken på Streak beror till stor del på den stora 5-tums skärm. Ju större skärm lämpar sig fint till surfning och navigering där mer innehåll är alltid bättre.

Under huven, är den största skillnaden mellan de två operativsystem som de använder; Streak använder Android medan N8 använder Nokia 's operativsystemet Symbian. De två operativsystem är inte kompatibla och de har sina egna fördelar och nackdelar. Symbian har funnits ganska länge så det' s polerats och fungerar ganska bra. Å andra sidan, använder Streak version 1. 6 av Android, men funktionella, saknar många funktioner. Uppgradering till version 2. 2 bör lösa många av dessa brister.

Det är inte bara operativsystemet som de två telefonerna skiljer sig också när det kommer till hjärtat av anordningen; processorn. N8 använder en 680MHz ARM-processor medan Streak använder mycket kraftfulla 1 GHz Snapdragon processor. Mer processorkraft innebär snabbare respons och bättre multitasking.När det gäller icke-väsentliga funktioner har N8 övertaget. Den har en 12 megapixel kamera sensor medan Streak har vanligare 5 megapixel sensor. Med sensorupplösning, är mer alltid bättre; speciellt när den kombineras med Nokia 'high-end optik. N8 är även utrustad med en FM-radio medan Streak är inte. FM är fortfarande ett bra alternativ när du blir uttråkad av dina egna spellistor och online-radio är inte ett alternativ.

Sammanfattning:

Streak är mycket större än N8

Streak har en mycket större skärm än N8

Streak använder Android medan N8 använder operativsystemet Symbian

Streak har en mycket starkare processor än N8

N8 kamera är mycket bättre än Streak 's