Skillnaden mellan Canon 5D och Canon 7DCanon 5D vs Canon 7D

5D, tillsammans med 7D, är en hög nivå DSLR-kamera som kan tillgodose behoven hos även professionella fotografer. Båda kamerorna packa en hel del funktioner i ett paket som är mindre och lättare än professionell nivå kameror. Skillnaderna mellan de två börjar med resolutionerna från respektive sensorer. 5D, är den mycket äldre av de två, har lägre upplösning på 13 megapixlar medan de nyare 7D sport en 18 megapixel sensor. Skärmen på 7D är också något större än den hos 5D med en halv tum.

Förmodligen den mest betydelsefulla skillnaden mellan dessa två kameror är bildprocessorn som är installerad i var och en. 5D är utrustad med DIGIC 2 processor medan 7D är utrustad med dubbla DIGIC 4-processorer. Eftersom DIGIC 4 är två steg över DIGIC 2, bör det vara en indikation på hur mycket bättre 7D är. Att ha två DIGIC 4-processorer, är 7D mycket snabbare när det gäller att bearbeta bilderna som du tar.

Hastigheten på bildprocessorer i 7D är tydligt vid kontinuerlig fotografering. 7D kan ta upp till 8 bilder per sekund vid maximal upplösning. Å andra sidan, kan 5D endast lyckas skjuta en relativt futtiga 3 bilder per sekund. 7D är också kunna dra nytta av de snabbast minneskort i att skriva ner data.

En funktion som var unik för 7D när den släpptes är den integrerade Speedlite-sändaren. Detta gör det möjligt för 7D att styra externa Speedlite utan att fästa tillbehör. 5D har inte denna funktion och någon yttre ljusstyrning vinns med användning av yttre anordningar.

Totalt sett är det 7D en vida överlägsen kamera jämfört med den äldre 5D. Men 5D är fortfarande en ganska anständig kamera för blivande proffs.

Sammanfattning:1. 5D har en sensorupplösning av 13 megapixlar medan 7D har en upplösning på 18 megapixlar

2. 5D LCD-skärmen är 2. 5 inches diagonal medan den 7D är 3 inches

3. 5D drivs av DIGIC 2 processor medan 7D drivs av dubbla DIGIC 4-processorer

4. 5D ISO-omfång är lägre än den hos 7D 's

5. 5D kan ta bildserier med 3 bilder per sekund medan 7D kan göra samma sak på 8 bps