Skillnaden mellan TFT och QVGATFT vs QVGA

TFT (Thin Film Transistor) och QVGA (Quarter VGA) är två termer som vi möter vanligt när vi tittar på LCD-skärmar av mobiltelefoner och andra små apparater. De ger oss en snabb uppfattning om specifikationerna för LCD utan att gräva för mycket i handboken. Dessa är inte konkurrerande teknik men och kan både vara sant till en enda enhet. TFT är en konstruktionsmetod där skärmen görs genom att lägga en tunn film av kisel på ett glassubstrat. Å andra sidan, är QVGA helt enkelt ett standarduttryck som visar upplösningen av 320.240. VGA upplösning är 640.480 och QVGA-upplösning är precis en fjärdedel av det.

TFT är en förbättrad teknik. Att veta att skärmen är tillverkad med TFT processen bör säga att det är bättre än LCD-skärmar som byggdes med hjälp av äldre teknik. Det svarar snabbare, därför ger en mer flytande rörelse. Eftersom QVGA är en av de lägre upplösningar, bör du veta att den enhet som du köper kan begränsas i programmet att det kan köras. Vissa program kräver VGA-upplösning eller högre, medan andra tillhandahåller kompatibilitet med enheter som har QVGA-upplösning. Men det är ändå bättre att kontrollera de program som du behöver för att köra på om de kan stödjas av den enhet som du vill köpa.

På grund av de fördelar som TFT LCD-skärmar, de är nu allmänt tillgängliga på ett enormt utbud av skärmstorlekar som används i olika enheter. Du 'd hitta TFT på stationära datorer, bärbara datorer, musikspelare, netbooks, och en hel del andra. Å andra sidan är QVGA en ganska låg upplösning och de flesta av de större skärmar inte längre stödja det. De enheter där du skulle vanligen se QVGA är på mobiltelefoner och bärbara musikspelare där skärmstorlekar hålls små. Även med dessa små enheter är QVGA långsamt ersättas med högre VGA-upplösning. det här är en trend som sannolikt kommer att fortsätta som bärbara enheter har alltmer blivit kraftfull elektronik.

Sammanfattning:1. TFT beskriver hur LCD byggs medan QVGA är en mycket populär upplösning.

2. TFT visar effektiviteten och prestandan hos din LCD medan QVGA skulle diktera vilka kan eller kan 't köras applikationer.