Skillnaden mellan JPG och PNGJPG vs PNG

När det gäller bilder, det finns ett antal olika format att välja mellan att spara till en digital kopia. Varje format har sina egna styrkor och svagheter, och välja rätt format kan vara en stor fördel. Två av dessa format är JPG och PNG. Den huvudsakliga skillnaden mellan JPG och PNG är komprimeringsalgoritmer som de använder. JPG använder en förstörande komprimeringsalgoritm som kasserar en del av bildinformationen för att minska storleken på filen. I jämförelse, använder PNG en förlustfri algoritm som håller all information. Med PNG, kommer kvaliteten på bilden inte förändras, men storleken på filen är vanligtvis större. Å andra sidan, kan JPG-bilder göras mycket små, men kvaliteten kan nedbrytas mycket snabbt från en viss punkt.

På grund av dessa egenskaper, det finns viktiga tillämpningar där de två är lämpade. JPG används i stor utsträckning, och rättmätigt så, i bilder. Detta beror på att bilder tenderar att ha mjuka övergångar mellan färger och nyanser. JPG ger också utmärkt kompression med liten eller ingen förlust i den upplevda bildkvalitet; minska storleken på en tiondel av den storlek du skulle få om du använde förlustfri komprimering som PNG gör. Med PNG, används oftast när du skapar eller ändra bilder som tecknade serier och andra icke-realistiska bilder. Till exempel kan en bakgrundsbild som innehåller en enda färg komprimeras av PNG till en mycket liten storlek, eftersom innehållet i pixeln är identiska.

Ett annat inslag i JPG som gör det bättre för fotografier är dess förmåga att bädda EXIF. EXIF innehåller information som är relaterad till bild som när eller där den fångades, färgprofiler, och liknande. Denna information kan vara till stor hjälp för fotografen när du bläddrar igenom eller redigera sina bilder. PNG kan inte bädda EXIF, men det har förmågan att göra områden i bilden transparent. Öppenhet är nödvändigt om du vill göra bilder av objekt i olika bakgrunder. Många webbplatser använder sig av OH att göra sina sidor ser mer tilltalande för betraktaren.Sammanfattning:

1. JPG är ett förstörande format medan PNG är ett förlustfritt format.
2. JPG är bättre för fotografier medan PNG är bättre för skapade bilder.
3. JPG stöder inbäddning av EXIF-data medan PNG inte.