Skillnaden mellan Blackberry Z10 och Q10Björnbär Z10 vs Q10

  Blackberry verkar ha gått guns blazing och erbjuder högsta kvalitet smarta telefoner till sina användare för att möjliggöra stor flexibilitet. Bland sina senaste telefoner är Blackberry Z10 och Blackberry Q10. Hur gör de två jämför då de sätts på prov? Tja, det finns ingen tvekan om att dessa två telefoner är inriktade på de höga slutkonsumenter med funktioner och prislapp som de lockar. Dessa två telefoner är bevis nog för att du inte kan skriva ut kanadensisk tillverkare RIM som en allvarlig konkurrent i den smarta telefonen marknaden med de två telefonerna släpps under 2013. Nedan följer en kort analys av hur de två telefonerna jämföra då de sätts på prov.
Den Z10 levereras med en 4. 2 tums LDC-skärm som ger en 1280 x 768 upplösning som är i stånd att producera en fantastisk produktion av 356 pixlar per tum. Denna telefon kan sägas ha en större skärm i motsats till Q10 som dess funktionalitet är genom kapacitiv touch. Den Q10 å andra sidan är ett QWERTY baserad telefon som har en 3. 1 tums LCD-skärm som kan producera en upplösning på 720 x 720 bildpunkter och därmed 330 pixlar per tum. Båda telefonerna körs på en 1. 5 GHz dual core processor och har en RAM på 2 GB. Det interna minnet av båda telefonerna kommer på ett standard 16 GB, men om det behövs mer utrymme, är en mikro-SIM-kortplats föreskrivs att utöka telefonen upp till 64 GB.

Kameran kapacitet båda telefonerna är också något liknande, med båda har en 8 MP kamera på baksidan som har kapacitet att spela in full HD-video. På framsidan finns en 2 MP kamera som tillverkarna säger att det var särskilt införts i syfte att möjliggöra för konferenssamtal att äga rum. En cool funktion som kan sägas om telefonen är Time Shift läge som gör det möjligt för justering av bilder för att kontrollera det ögonblick som erbjuder det bästa tillfället. Telefonerna kör även på liknande operativsystem, både att använda sig av nya Blackberry 10 programvara.

Om du behöver anpassa telefonen ytterligare, kan användningen av BlackBerry App World användas som med andra modeller av telefonen. Det är dock en stor utmaning att Blackberry ansikte, med en plattform som inte har många användare och är inte lika vanligt som öppen källkod Android Market som har kunnat samla innovation från utvecklare runt om i världen, som erbjuder miljoner av appar för att göra telefonen mer användbart.

Båda telefonerna kommer med en plast bygga som är belagd med gummi för att ge telefonerna en rik känsla och förbättra greppet att telefonen har. Det finns en stor skillnad som kan noteras med dessa två telefoner och detta är batteriets kapacitet. Den Z10 använder ett 1800 mAh batteri medan Q10 använder ett större batteri som har en högre kapacitet på 2100 mAh.Det ultimata valet som kommer att göras mellan de två telefonerna kommer i stort sett inte vara baserad på specifikationerna för de två telefonerna som den ovan nämnda översynen visar att de är mer eller mindre densamma, men det kommer till stor del att bero på inställningen om du föredrar en qwerty telefon eller en full pekskärm som båda är ganska bra.

Sammanfattning

Bothe Z10 och Q10 är telefoner släpptes 2013
Dessa telefoner fungerar på en 1. 5 GHz dual core processor med 2 GB RAM och 16 GB internt lagringsutrymme
Telefonerna tuin på Blackberry 10,1 Software
Z10 har en 4. 2 tums skärm och Q10 har en 3. 1 tums skärm