Skillnad mellan plasma och platta skärmarPlasma vs platta skärmar

Med en TV nuförtiden, är det inte längre hur brett det är, men också hur platt det är. Katodstrålerör TV är nu ett minne blott, eftersom det är skrymmande och mycket besvärligt. Ny teknik födde typer av displayer som inte bara ger bättre bildkvalitet, men som också förbrukar mindre utrymme. Tunnare och lättare är 'i' dessa dagar, och TV är ett utmärkt exempel på detta. Vi är nu i en ålder av platt-TV.

Det finns faktiskt olika typer av tekniker inblandade som gör det möjligt förmåga att visa video på en relativt plan yta. Inte alla typer av platt-TV använder samma teknik. Förr i tiden, om du ville ha en TV, var du tvungen att få ett katodstrålerör. Idag, när du vill köpa en platt-TV, du tillfrågas vilken typ!

Platt-TV kan vara antingen två allmänna typer '' flyktiga eller statiska.

Statiska skärmar använder sig av material som har bistabila färgtillstånd. Stat fungerar på mindre energi; emellertid tenderar de att ha lägre hastigheter av uppfriskande. Därför utför de mindre önskvärt som en interaktiv display. Sådana skärmar är inte känd. Exempel på statiska skärmar är: Elektro skärmar, bichromal boll och interferometrisk modulatorn skärmar.

Ju mer som vanligen används platta skärmar är de flyktiga sådana. Dessa typer av skärmar har snabbare uppfriskande priser. Även i statiska bilder, är pixlarna som finns i bilden uppdateras med jämna mellanrum (många gånger i sekunden), så att bilden vann 't blekna.

Det finns många flyktiga typer av platta skärmar att välja mellan samt '' Plasma, LCD, OLED, lysdioder, elds, SEDS, FED, och Neds. Wow! Det 'sa mycket endokrinstörande! De sista tre typerna är relativt ny teknik och är ännu inte kommersiellt tillgängliga. Om de är, kan de vara svåra att få tag på i nuläget. De första fyra är dock redan på marknaden gör vågor över hela världen .Plasmaskärmar är mer populära, om inte de flesta, av de flyktiga typer. Plasmaskärmar har otaliga små celler mellan två glasskivor. Dessa celler hålla ädelgaser och när de stimuleras elektriskt, vänder de i plasma. Plasma utsänder UV-ljus, som i sin tur exciterar eller stimulerar fosforer att utstråla synligt ljus. Många människor förväxlar plasmaskärmar med LCD-skärmar som är mycket olika i den typ av teknik som används.

Sammanfattning:

1. Platta skärmar är samlingar av skärmar som inte använder CRT-tekniken som tillåter dem att vara platt och lättare. En plasmaskärm, å andra sidan är en typ av platt skärm som använder plasmaemissions genom blandningar av ädelgaser för att visa synligt ljus.

2. Platta skärmar kan delas in i två allmänna typer '' statisk och flyktig. Plasmaskärm är en typ av flyktig display.