Skillnaden mellan HF10 och HF11HF10 vs. HF11

Canon Vixia HF10 och HF11 är digitala videokameror som använder flash-baserad minne för att lagra information, i stället för tejp eller hårddiskar. Dessa videokameror är betydligt mindre, och mer kompakt än andra typer. Avsaknaden av rörliga delar för lagringsmedia förbättrar även batteritiden på videokameran. HF11 är inte en stor uppdatering till HF10, eftersom det ISN 't verkligen att mycket av en skillnad. Den största skillnaden mellan de två är tillägget av en högre inspelnings bandbredd för HF11. Den HF10 är endast kan registrera på en maximal bithastighet av 17mbps, medan HF11 kan spela in mycket mer information på 24Mbps.

Ju högre bithastighet HF11 inte verkligen göra så mycket av en skillnad när du spelar in video i optimala förhållanden, som HF10 och HF11 både dela samma sensor och objektiv. Den högre maximal bithastighet av HF11 kan verkligen uppskattat i dåliga ljusförhållanden. Svagt ljus 't bara hänvisa till riktigt mörka situationer, som överallt att en stillbildskamera skulle behöva en blixt kan betraktas som svagt ljus.

En annan viktig skillnad mellan de två är den mängd minne som är inbäddat i systemen. Den HF10 rymmer en 16 GB SD-kort, medan HF11 har dubbelt så mycket, med 32GB. Ju större mängd inbyggda minnet är nödvändigt, eftersom skjuta på 24Mbps kan snabbt fylla upp lagringsutrymme. För dem som fortfarande hitta internminnet otillräcklig, det finns ett SD-kort där du kan lägga till ytterligare minneskort för ännu större lagrings.

HF11 kostar mycket mer än HF10. Skillnaden i minnet kan lätt elimineras med köp av en billig SD-kort. Många människor tror att 24Mbps fotograferingsläget egentligen inte validera den återstående prisskillnaden mellan de två. Därför är det HF10 mer förnuftiga köpa, eftersom det 'är mycket billigare än HF11. Men för dem som vill ha bästa är HF11 ett bättre alternativ om priset inte är ett problem.

Sammanfattning:1. HF10 poster på en maximal bithastighet av 17mbps, medan HF11 poster på maximalt 24Mbps.

2. HF11 kan prestera bättre än HF10 i dåliga ljusförhållanden.

3. HF10 har en 16GB inbyggt minne, medan HF11 har 32GB inbyggt minne.