Skillnad mellan film och digital fotograferingFilm vs digital fotografering

Under det senaste decenniet eller så har traditionell film fotografi sakta tappat mark till digital fotografering. Låt 's titta på anledningarna. Den största skillnaden mellan film och digital fotografering är media. Film, som namnet redan antyder, använder en film för att fånga och lagra bilder. Å andra sidan, fångar en digital sensor bilden som lagras sedan i flashminnet i digital fotografering. Några förbi även minneskortet och överföra bilden trådlöst till en närliggande dator.

En av de viktigaste fördelarna med digital fotografering är omedelbar feedback du får med varje skott. En LCD monterad på baksidan av kameran kan visa bilden du sköt. Du kan även visa histogram av bilden för att se om du 've uppnått rätt nivå av exponering. Du kan sedan bestämma om bilden är en djurhållare eller om du behöver skjuta igen. Du behöver inte den här funktionen med film fotografi, och de flesta människor slösar ett skott eller två bara så att de don 't få en obehaglig överraskning efter bearbetning.

I fråga om pris, kan båda vara ganska dyrt om du vill fortsätta högre nivåer. Digitala kameror, särskilt digitala systemkameror är dyrare jämfört med filmkameror. Den initiala kontanta utlägg långsamt mildras genom de besparingar i filmen. Å andra sidan måste filmen som skall bearbetas i mörkrum. Detta är den dyraste delen av film fotografi som du kommer att behöva en dedikerad utrymme, kemikalier, och verktyg för att bearbeta filmen i bilder.

Som du kanske redan har gissat, att arbeta med film är lite tråkiga och tidskrävande. Digital praktiskt taget eliminerar dessa problem. Även när du vill korrigera bilder du 've vidtagits eller ändra dem för att ta bort oönskade element, lägga till specialeffekter, eller av någon annan anledning, det är ett program som du kan använda för att uppnå detta. I allmänhet, processen från ämne till foto är mycket lättare med digital än med film.Övergången från film till digital är en oundviklig ett. Det finns mycket liten anledning att stanna med film som digitalkameror komma vidare i kvalitet och kapacitet. Många digitalkameror är nu bättre än filmkameror, och någon fördel som du får från film är förskjuten från fördelarna med att använda digital.

Sammanfattning:

1. Film media konsumeras medan digitala medier isn 't.
2. Digital ger omedelbar återkoppling medan filmen spelar 't.
3. Digitala kameror kostar mycket mer än filmkameror.
4. Digital bearbetning kostar mycket mindre än film bearbetning.