Skillnaden mellan självmord och dödshjälpSjälvmord vs Eutanasi

Döden är ett ämne som de flesta människor är obekväma med och vägrar att prata om, men det är en verklighet som var och en av oss måste möta. Detta beror på det faktum att vi är naturligtvis rädda för saker som är osäker och vad det blivit av oss efter döden är mycket osäker.

Det finns många orsaker till döden, det kan vara resultatet av en olycka, undernäring, en sjukdom, predation, eller självmord och eutanasi.

Självmord är handlingen att döda sig själv. Det rankas som nummer 13 på de ledande dödsorsakerna i världen, med över en miljon människor begår självmord varje år.

Å andra sidan, dödshjälp som är processen att avsluta ett liv för att stoppa smärta och lidande, kan också falla i kategorin självmord om det är frivilligt. Frivillig eutanasi sker med samtycke från patienten.

Patienten kommer att be läkaren att hjälpa honom få till stånd hans död. Även känd som assisterat självmord, är frivillig dödshjälp lagligt i de amerikanska delstaterna Oregon och Washington och i de europeiska länderna Belgien, Luxemburg, Nederländerna och Schweiz.

Medan syftet med dödshjälp är att avsluta smärtan och lidandet för en obotligt sjuk person, en person som begår självmord kan ha flera olika orsaker. Självmord är verkligen begås av förtvivlan eller psykiska sjukdomar som depression och schizofreni, inklusive drogmissbruk och alkoholism.Självmord är frivilligt, vilket innebär att det är den person som 'vilja att avsluta sitt liv medan dödshjälp kan också vara ofrivillig eller icke frivilligt. Ofrivillig eutanasi slutar en person' liv mot sin vilja. Icke frivillig eutanasi slutar en person 'liv när han är oförmögen att ge sitt samtycke som i fallet av barn dödshjälp.

Vissa hävdar att dödshjälp endast kan vara frivillig eftersom slut på livet för en person utan dennes medgivande, som i fallet med ofrivillig och icke frivillig dödshjälp är faktiskt mord. Detta ämne är fortfarande omgiven av kontroverser och debatt i den medicinska och bioetik världen.

I religiösa åsikter, båda typerna av död är felaktiga. Ta en 'liv är mot tro och läror abrahamitiska religionerna som kristendomen. För dem livet är heligt och det är ett brott mot Gud att ta ett' liv.

Andra religioner som hinduism har en annan uppfattning om. Hinduer praktiken Sati där änkan, antingen på hennes eget beslut eller under trycket av sin man 'familj skulle offra sig själv på sin man' begravning bål.

Sammanfattning

1. Självmord är handlingen att ta ett 'liv medan dödshjälp är handlingen att ta livet av en annan om frivilligt eller inte.
2. Självmord är frivillig men eutanasi kan också vara ofrivillig eller icke frivilligt.
3. Självmord görs av förtvivlan, medan eutanasi görs för att avsluta smärtan och lidandet för en obotligt sjuk patient.