Skillnaden mellan bedrägeri och stöldBedrägeri vs stöld

Bedrägeri och stöld har mycket gemensamt. Båda är kriminella handlingar, och båda är med våld ta något från andra utan att fråga om lov. Båda handlar om att stjäla och båda är dåliga saker. Den skada de kan orsaka kan vara stor eller liten, men det 's tar från någon ändå. Folk borde vara försiktig med tjuvar och bedragare, som är anledningen till att veta skillnaderna mellan dessa två brottslingar är mycket viktig. Låt oss först veta definitionen av två.

Bedrägeri är ett bedrägeri eller knep över varandra för att få vinst och en osant fördel. Bedrägeri är en avsiktlig bedrägeri så att en gör handlingen kan vinna fördelar eller kan dra bilda det. Detta görs också så att en annan individ kan skadas. Det huvudsakliga syftet med bedrägeri är att ta pengar eller andra värdefulla saker från andra människor. Men det finns även andra typer av bedrägerier, som få monetära värdet av vetenskap fungerar på ett olagligt sätt.

Stöld å andra sidan tar något från en annan person utan samtycke av den personen. Det är ett brott mot egendom, som pengar och andra värdefulla saker. Plundring, rån, rån och inbrott är olika typer av stöld. Någon som har gjort stöld under en lång tid, som det har blivit hans sätt att leva, kallas en tjuv.

Den största skillnaden mellan en bedragare och en tjuv är att bedragare tenderar att dölja sitt brott till den grad att han inte vill hans offer att veta att han har tagit bort något från den personen. Bedragaren kommer att se till att brottet kommer att döljas under akten och även efter brottet är redan gjort. Brottet måste döljas så länge som det kan vara; Detta är huvudsyftet med den bedragaren. Till skillnad från stöld, är brottet känt under akten och även strax efter att begå handlingen. Detta är den största skillnaden mellan de två kriminella handlingar; en är dold medan den andra kommer lätt bli känd. En annan skillnad är hur tjuven vet att han inte kan dölja handlingen att stjäla, så gör inga försök att dölja handlingen. Till skillnad från det av bedragaren, tänker han dölja handlingen att stjäla så han ger extra ansträngning för att göra en plan för hur han kan stjäla något utan att någon vet.

När en berövar en bank, är det tydligen en stöld, men när man förskingrar en bank så är det ett bedrägeri. Ibland finns det bedrägerier som finns efter ett år eller två.

Så var försiktig av bedragare och stöld eftersom de kan bara lurar runt hörnet väntar på att strejka och få dina värdesaker.SAMMANFATTNING:

1.

Bedrägeri har för avsikt att dölja brottet att stjäla, medan stöld inte.
2.

Tjuvar vet att de kan 't dölja agera så att de don' t göra stora ansträngningar för att dölja den, medan bedragaren gör en extra insats för att dölja handlingen.
3.