Skillnaden mellan TM och RTM vs R

Ta en titt på de saker som du har i ditt hus, och det är troligt att dessa saker, om det är din favorit chokladkaka eller tandkrämen du har i ditt badrum, har antingen symbolerna en? Eller ?? på dem. Eftersom de har blivit mycket vanliga symboler, kan många människor ser dessa två symboler som mycket liknar i sin användning och ändamål, men i själva verket finns det många skillnader mellan dem.

Symbolen en? Står för ordet 'varumärke'. Det ges till tillverkade produkter på samma sätt som du skulle ge en tryckt material upphovsrätt. I det ögonblick en författare har ett manuskript tryckt och publicerat, är det automatiskt ges upphovsrättsligt skydd. I fallet med en tillverkad produkt som är ny, unik och lanseras på marknaden, är det med tanke på 'varumärke' symbol. Genom att placera varumärkessymbolen höger bredvid namnet på produkten, och logotypen i samband med produkten, råder det automatiskt konsumenterna att dessa är egenskaper hos det företag som har tillverkat produkten. Vem som helst kan använda varumärkessymbolen när de utvecklar och tillverkar en viss produkt som de släpper ut på marknaden.

Å andra sidan, med hjälp av symbolen ?? innebär att produkten 's namn och logotyp är registrerade varumärken. Som namnet antyder, är ett registrerat varumärke endast tillgänglig bredvid namnet på produkter och logotyper som vederbörligen registrerats av företaget i varumärkes kontor, i stad eller land . tillverkningen för att säkerställa att en produkt 'namn och logotyp kvar som registrerade varumärken, har deras registrering ska förnyas med några års mellanrum, med den tid beroende på bestämmelserna i Trademark Office med vilken det är registrerat.Så är fallet, produktnamn och logotyper som bär ?? symbol njuta rättsligt skydd från varumärkesintrång jämfört med dem som bara bara bära en? symbol. Eftersom företaget har möjlighet att få sina namn / logotyper är registrerade, kan andra företag inte längre använda dessa namn eller logotyper. Å andra sidan, kommer företag som endast fäster varumärkessymbolen bredvid sin produkt 's logotyper och produktnamn inte kunna lämna varumärkesintrång passar mot ett annat företag som använder samma namn och logotyp, eftersom varje företag bara kan fästa varumärkessymbolen utan att behöva genomgå någon form av registrering. Så även om det kan vara mer jobbigt att ha varumärket registrerats, är det mer fördelaktigt i det långa loppet.

Sammanfattning:

1. a? Och ?? symboler används bredvid namnen och logotyper för produkter som tillverkas och säljs på marknaden.
2. varumärkessymbolen kan fästas av ett företag till namnet och logotypen för sin produkt så snart den är utvecklad och tillverkad. Å andra sidan, kan det registrerade varumärket symbolen endast användas med produktnamn och logotyper som har registrerats.