Skillnaden mellan ärekränkning och förtalÄre vs Förtal

Förtal är deklarationen eller sprida uttalanden som insinuerade som faktisk att ge en negativ bild till ämnet individ, grupp, företag eller enhet. För sådana uttalanden som anses förtal till någon, måste den deklareras andra än motivet enskilda människor, och det måste vara en felaktig, lura och vilseledande uttalande.

I de flesta civilrättsliga regler, är förtal betraktas som ett brott medan den i andra betraktas som en kränkning. Civil eller straffrättsliga åtgärder kan utföras av vem som helst som utsätts för förtal för att motverka mot grundlösa kritik. Det finns två typer av förtal som behandlas i en domstol, nämligen; förtal och ärekränkning. Medan både kan kräva offentliggörande eller spridning av felaktiga uppgifter, de skiljer sig i hur dessa uttalanden presenteras för andra människor.

Förtal är ett förtal som görs genom att rapportera eller uttala uttalanden som är falska och skadliga. Dessa talade ord är avsedda att skada anseendet för en annan person eller enhet som kan gynna förtal. Den är gjord med hjälp av ljud, teckenspråk, kroppsspråk, och andra åtgärder som kan kränka en annan person eller enhet. Materialet anges eller görs på ett subtilt och bedrägliga sätt.

Men att göra eller tala falska uttalanden på TV, radio, Internet chattrum, forum, eller skicka samma på webbplatser är alla anses förtal som är en förtal normalt görs med hjälp av skrivna ord eller genom offentliggörandet av fotografier och bilder. Det görs uppsåt för att mattas anseende en individ eller grupp av individer eller enheter. För något som anses förtal måste det bevisas att den person som anger den är medveten om sin falskhet men fortfarande utan skrupler publicerar materialet.

Ett exempel är detta: May och Belle är vänner, men de hade ett missförstånd när May 'pojkvän gjorde slut med henne eftersom han insåg att det är Belle som han verkligen vill.De två blev främmande och maj började berätta sina andra vänner som Belle har använt läkemedel som hon vet är inte sant, men gör detta för att få ut ännu. Denna typ av förtal är ett fall av förtal. Inte nöjd med detta, maj postat uttalande om en webbplats, och detta visade i ett fall av ärekränkning.

Oavsett hur uttalandet kan presenteras, kan både vara grunden för Belle att lämna in ett klagomål mot maj i en domstol.

Sammanfattning:

1. Både förtal och ärekränkning är former av förtal. Medan förtal sker genom användning av talade ord, är ärekränkning sker genom användningen av skrivna ord.
2. Förtal inkluderar även gester, teckenspråk, kroppsspråk och ljud samtidigt som ärekränkning ingår också publicering av fotografier och bilder.
3. Medan utfärda och tala falska uttalanden är förtal, publicera dem på TV, radio eller Internet gör dem förtal.