Skillnaden mellan Försäkra och tryggaFörsäkra vs Se till

Om du vill göra något mer säker på att någon eller något, då mest troligt att du 'll säga meningar med orden' försäkrar 'och' se. 'Vid första anblicken kan de två orden faktiskt vara en och samma sak, allra mest eftersom de låter nästan lika och även stavat något liknande. Trots dessa två verb betyda att du 'd vill göra något säkrare för någon. Det andra problemet är när den andra verbet 'försäkra' kommer i vägen vilket bidrar till förvirringen. Allt som allt, dessa ord är faktiskt av latinskt ursprung från ordet 'säkra' som bokstavligen betyder 'säker'.

Ärligt talat, att veta hur eller när du ska använda 'försäkra' och 'se' är ganska lätt. Man kommer att lära sig snabbare genom exempel. I en situation där en student som har varit frånvarande i går på grund av sjukdom tar en makeup examen i dag, och här kommer hans vän som ville ge honom lite uppsving av förtroende för att inte göra honom orolig att mycket, så vännen kommer sannolikt säger: 'du ska inte oroa dig för din makeup examen inom vetenskapen. jag försäkrar er, det' är väldigt enkelt! 'verbet' försäkra 'är det lämpligaste ordet att använda eftersom den belyser avlägsnandet av spänning och tvivel från ett' s tyckte. I en mer populär känsla, har detta verb tolkats som en form av att ge löften 'att lova.' När man använder verbet 'försäkra' han eller hon försöker också att övertyga den andra parten.

Dessutom har det visat sig att 'försäkra' används ofta för människor medan 'se' är för andra situationer utom garantier i form av försäkring och pengar som de senare använder sig av verbet 'försäkra.' Bortsett från människor, 'säkerställa' används också för djur och andra saker som verkar vara vid liv. Däremot, 'se' garantier (inte människor eller djur) förhållanden eller händelser vill säkerställa tillräckligt med jobb, se till mat och andra liknande frågor. Ett bra exempel är 'Regeringen måste nu gå för att säkerställa att medborgarna i landet kommer att få bättre chanser att få ett arbete jämfört med de inkommande utländska utlänningar.'I en annan mening, 'Jag kunde inte försäkra min nya bil ännu.' Här är verbet 'försäkra' används eftersom lagen innebär att vidta nödvändiga åtgärder i förväg som i fallet med att få en försäkring för att ge säkerhet för dina tillgångar. 'Se till' och 'se' kan aldrig användas i stället för 'försäkra.'

Sammanfattning:

1. 'tillförsäkra' är verbet som används för att ge mer förtroende till en annan person genom sorts göra ett löfte.
2. 'Se' är verbet används för att ge en garanti för villkor och händelser.
3. Det finns större övertygande inblandade i 'garantera' än i 'säkerställa'.