Skillnaden mellan DUI och OWIDUI vs OWI

DUI står för 'körning under påverkan' och OWI står för 'drift berusade stunder.' Båda dessa termer används för att identifiera bilister som kör sina fordon under påverkan av droger eller alkohol, som är olagligt, och har gripits. Termen DUI används över hela USA, och varje stat har olika lagar för att bestraffa en person under påverkan.

DUI är den term som främst används över hela USA, men OWI används också av vissa stater som Indiana, Wisconsin och Iowa. Lagarna har gjorts för att ta itu med förare som kör under påverkan eftersom varje år cirka 40 procent av bilolyckor sker i USA beror på rattfyllerister

En officer kan stoppa alla förare han tycker är under påverkan och följa honom. Officerarna göra en serie tester. De observerar en person 'tal och luktar för en alkohollukt från andedräkten hos föraren. En sobrietytest tas, och om föraren inte är han tänkt att överlämna sig till en BAC eller Blood Alcohol Test. Testet visar den procentuella av alkohol i blodet hos föraren. den lagliga gränsen är 0,10 procent, men många stater ger en DUI citat för 0,08 procent nivåer. andelen BAC resultat kan skilja om en person utfärdat en DUI eller OWI i många stater, även om en DUI är en mindre avgift än en OWI i dessa stater.

I USA är den rättsliga dricka ålder 21. Om en person under 21 har gripits för en DUI, då kan han laddas omedelbart och kan hållas i hållarcellen. Bail in för förare under 21 är högre än förare över 21 och förstagångsförbrytare. Vanligtvis borgen kan vara upp till $ 150- $ 2,500. Första gången brottslingar kan ställas inför 60 dagar i fängelse, 90 dagar till 2 års körkortsindragningar.Om dömts för rattfylleri, måste föraren ska rehabiliteras innan han kan få sitt körkort tillbaka. För första gången brottslingar, är licens tillfälligt under ett år, och de måste göra samhällstjänst och betala böter. De måste få en alkohol utvärdering göras, alkohol behandling och utbildning måste följas. Ibland ett tändningslås är installerad i bilen. Låset hindrar föraren från att starta bilen om hans andedräkt är över den lagliga gränsen. För seriösa brottslingar, kan licensen dras in för evigt, och de kan fängslas.

En person kan förlora hans / hennes försäkring om belastats med en DUI / OWI. Vissa försäkringsbolag öka månatliga premie om en person får en DUI / OWI.
Komma arresterad för en DUI eller OWI kan ändra en persons 'liv för evigt. Folk kanske inte vill anställa personer med DUI / OWI avgifter som de måste tillbringa mycket tid i domstol, samhällstjänster, och rehabilitering.

Sammanfattning:

1. DUI står för 'körning under påverkan'; OWI står för 'drift berusade stunder.'
2. DUI är en allmän term som används över hela US .; OWI används i vissa stater som Indiana, Wisconsin och Iowa tillsammans med DUI.