Skillnaden mellan licens och LeaseLicens vs Lease

Begreppet ett hyresavtal och en licens kan vara ganska förvirrande för vissa. Per definition, ett leasingavtal ger tillfälligt rätt att en viss egenskap för en viss term medan en licens att ge någon rätt att utföra eller göra något för att en fastighet som ursprungligen inte tillåtet eller förbjudet i avsaknad av en sådan licens. Den första är den som genererar en känsla av intresse för överlåtaren 'egendom medan den senare ger bara på grund av tillstånd av användning av fastigheten så det' s inget intresse av nämnda egendom. Dessutom, enligt den indiska Easement lagen (sek. 52) En licens kan ge en rätt att inte bara en enda person, utan också till en grupp av individer.

Baserat på överföring av egendom lagen (kap. 105), gör ett hyresavtal hyresgästen att njuta av fast egendom av hyresvärden. Överenskommelsen kan indirekt eller direkt och kan avnjutas under längst tid tillåten baserat på det löfte, priset, eller tjänst som görs från tid till annan eller i en viss omständighet till överlåtaren som har accepterat villkoren i avtalet .

Om det 's antingen hyra eller en licens, bör det göras verkställskriftligen alldeles särskilt om avtalet är längre än ett år. Andra typer av licenser på kort sikt som i fallet med muntliga avtal som gör det lätt att återkallas av överlåtaren 'vilja. Ett bra exempel är när du ger en 'oral licens' till din vän att han kan öva med din motorcykel i din uppfart, men sedan efter en timme du bara säga (av någon anledning) 'Håll din händer av min egendom!'
I fastighetsbranschen, ett annat exempel förstå skillnaden mellan de två är detta C när du får ett hyresavtal för en bostadsrätt enhet, då kan du ockupera den enheten för så mycket tid som du vill, så om du verkligen äger den , beroende på de överenskomna villkoren mellan dig som hyresgäst (som leasetagaren) och ägaren (som uthyraren). Nu, om du får licens att använda poolen av denna villa komplex, då du har fått tillstånd att använda poolen, men du kan inte utesluta andra mest särskilt om de också har fått licens eller rätt att använda rekreations (inte exklusivt).Sammanfattning:

1. Överlåtelse av intresse är frånvarande i en ren licensavtal till skillnad från i leasing.
2. En licens kan enkelt återkallas till skillnad från i fallet med ett hyresavtal.
3. Ett leasingavtal ger arrendatorn rätt att inneha en egenskap enbart medan en licens beviljar dig en nyttjanderätt av fastigheten (icke-exklusivt) eftersom dess äganderätten är fortfarande med den första licensgivaren.