Skillnaden mellan rån och Larceny Rån vs Larceny

Rån och stöld är både stöld men används i olika sammanhang. Medan rån är stöld eller tar eller försöker stjäla några värdefulla saker från en annan genom hot, skrämsel och kraft. Larceny tar bort något värdefullt från en annan person utan hans vetskap, utan hot, hot eller våld.

I rån, den person som rånade är medveten om att han håller på att förlora sina värdefulla saker. I ett rån, ska den person som offer förekomma. Om de inte är, anses det inte rån. Men i fallet med stöld, den person som rånade är omedveten om att hans värdesaker har stulits.

Medan rån begås framför offret, är det inte så med stöld. I rån, som sagt tidigare, är offret hotade eller tvingas ge bort sina värdesaker under vapenhot eller på något annat sätt.
Rån, bankrån, piratkopiering och plundring är några av de exempel på rån. Utpressning anses också rån eftersom det innebär att hota att göra något om offret inte uppfyller kraven. Bilstölder, snatteri och fickstölder är exempel på stöld.

Om en person plockar din plånbok, då är det stöld. Men om en rånare slår dig ner och plockar fickan, är det rån som vissa kraft är inblandad i det. Detta innebär att även om en liten kraft är involverad, så är det rån.Larceny är helt enkelt stjäla. Den finns i två typer: grov stöld (stjäla värdefulla saker på över $ 100 eller vad cut-off mängd kan vara i den jurisdiktion) och lindrigt stöld (stjäla småsaker vars värde är lägre än ett lagstadgat inställd mängd, t ex 100 $).

Sammanfattning:

1. Rån är stöld eller tar eller försöker stjäla några värdefulla saker från en annan av hot, hot och våld. 2. Larceny tar bort något värdefullt från en annan person utan hans vetskap, utan hot, hot eller våld.
3. rån, den person som offer bör vara närvarande. Om de inte är, anses det inte rån. Men i fallet med stöld, den person som rånade är omedveten om att hans värdesaker har stulits.
4. Råna, bankrån, piratkopiering, utpressning och plundring är några av de exempel på rån.
5. bilstölder, snatteri och fickstölder är exempel på stöld.
6. Om en person plockar din plånbok, då är det stöld. Men om en rånare slår dig ner och plockar fickan, är det rån som vissa kraft är inblandad i det.