Skillnaden mellan Laid avfyra Permitterad vs Fired

Uppsägning är när en person 's arbete med ett bolag slutade Det kan vara på grund av ett beslut av arbetsgivaren, den anställde själv, eller båda Det finns flera typer av uppsägning, nämligen..:

Uppsägning från gemensam överenskommelse både arbetsgivaren och den anställde att avsluta anställningen som i fallet med arbetsavtals och obligatorisk pensionering. Det är också till som tvingades avgå och är avsedd att mjuka upp bränning. Den anställde kan inte samla arbetslöshetsersättning med denna typ av uppsägning.
Frivillig avgång som är när en anställd beslutar att lämna sitt jobb på grund av skäl såsom hälsa, familj, pension, funktionshinder, missnöje, eller en ny och bättre jobberbjudande från ett annat företag. Anställda som frivilligt avgår kan inte samla arbetslöshetsersättning.

Uppsägning som har två grundtyper:

Eldas som är ett beslut av arbetsgivaren på grund av den anställde 's fel. Det anses vara ett tecken på misslyckande och kan göra det svårt för den anställde att hitta ett nytt jobb. Det är också kallad uppsägning, avslutas, och få sparken.
Att sägas upp som är en uppsägning som är mindre hårda än sparken. En anställd kan sägas upp på grund av flera orsaker, såsom ett företag 's omstrukturering, konkurs, downsizing, redundans, eller när företaget' s funktioner har förändrats.När en anställd är permitterad, är hans ställning oftast inte fyllas, och han får en fast summa pengar från företaget och kan lämna och ta emot förmåner och ersättning vid arbetslöshet.
En anställd som får sparken från sitt jobb kanske eller kanske inte kunna få arbetslöshetsersättning, beroende på orsaken till bränning. Om det är på grund av ekonomiska nedskärningar av arbetsgivaren, och om bortfaller hans är inte allvarliga och motiverar inte förneka honom hans fördelar, då han kan göra anspråk på dessa fördelar.

Om det är på grund av försummelse som kan orsaka skada för bolaget liknande; oärlighet, avslöjar affärshemligheter, kronisk senfärdighet och frånvaro, sexuella trakasserier, olydnad, och kommer att fungera när berusade, då han inte kan göra anspråk på arbetslöshetsersättning.

Sammanfattning:

1. Både eldas och att sägas upp är ofrivilliga avslutningar beslutas av arbetsgivaren. Eldas beror på den anställde 's fel samtidigt som friställdes är på grund av omstruktureringar, nedskärningar eller konkurs.
2. eldas är hårdare samtidigt som friställdes är mindre allvarlig.
3. Att permitterad berättigar den anställde att erhålla arbetslöshetsersättning samtidigt som eldas kan eller inte kan berättiga en anställd att få förmåner.
4. När en anställd är permitterad, har han en bättre chans att hitta ett nytt jobb medan när en anställd sparken, skulle det vara svårare för honom att hitta ett nytt jobb.
5. Placeringen av en permitterad anställd är oftast inte fyllas medan positionen för en brända anställd fylls.