Skillnaden mellan missbruk och beroendeMissbruk vs Addiction

Människor är inte att förväxlas med villkor missbruk och beroende. Vet du varför? Det beror på att de felaktigt använda de två orden omväxlande. Många tror att båda termer hänvisar till samma sak när de verkligen inte.

Missbruk, som i fallet med missbruk, händer när en person eller individ begår följande beteenden eller åtgärder för åtminstone ett år:

1. När ett 's övergripande skola eller arbetsprestationer påverkas negativt på grund av missbruks (alkohol eller läkemedel).
2. Att delta i besvärliga beteenden som kommer att äventyra andra människor 's säkerhet bortsett från hans eller hennes egen. Ett bra exempel är att köra berusad med någon annan i bilen.
3. Kontinuerlig användning av berusningsmedel trots vetskap om att det redan orsakar ett visst tryck på sina mellan och inom personliga relationer.
4. upprepade gånger har någon form av problem med polisen, samt finansiella problem och juridiska predikament på grund av drog- och alkoholanvändning.

Å andra sidan, är missbruk en mer allvarlig form som fortfarande involverar intag eller användning av skadliga ämnen. Man anses ha varit inblandade i substansberoende, om han eller hon:

1. Har redan utvecklat tolerans. Detta innebär att ämnet kommer användaren att ta in fler läkemedel för 'önskad effekt' att äga rum som de vanliga små doser inte längre skapar någon form av effekt.
2. Abstinensbesvär är mest sannolikt att uppstå när användaren avbryter plötsligt användningen av förbjudna droger eller ämne
3. Är fortfarande maktlös att stoppa vanan trots många tidigare försök till gärningar så.
4. Europaparlamentet i onormala eller enorma mängder av andra än de vanliga doser tvivelaktiga droger.Mot bakgrund av dessa olika situationer, är det mycket tydligt att det är missbruk som kan utvecklas till substansberoende och inte vice versa. Således är det nödvändigt att lösa problemet medan det fortfarande är vid missbruk nivåer för sina följder händer mycket snabbt när opåverkad.

Förresten, missbruk eller beroende av narkotika kan omfatta användning av följande: heroin, marijuana, stimulantia, vederbörligen föreskrivna smärtstillande medel, och kokain bland andra. När det gäller missbruk, kan denna term också hänvisa till missbruk av vissa aktiviteter som kön, okontrollerad spel och för mycket användning av Internet eller spel.

Allt som allt,

1. Beroendet är en allvarligare beteende eller brott jämfört med missbruk.