Skillnaden mellan CSI och FBICSI vs FBI

CSI och FBI är rättsvårdande organ i USA. 'CSI' är Crime Scene Investigation, och 'FBI' är Federal Bureau of Investigation. Medan Crime Scene Investigation Myndigheten arbetar med lokala brottsbekämpande, Federal Bureau of Investigation arbetar med den federala regeringen.
När man tittar på de två, Federal Bureau of Investigation har en bredare arena. FBI deltar i utredningen av stora fall som är federal i naturen och som inte kan hanteras av lokala utredande myndigheter. Å andra sidan, är det Crime Scene Investigation bara involverad i undersöker brottsplatsen, och de har ingen större roll i ytterligare undersökningar. CSI är också känd som den Forensic Science tjänsten.

Crime Scene Investigation 's huvuduppgift är att utföra komplicerade scen undersökningar och samla viktig information. De CSI utredare är ansvariga för den första utvärderingen av en scen. Beviset för att CSI personal samla det överlämnas till den myndighet som sonder fallet. CSI utredare kan också kallas till domstol för att vittna om sina resultat och de metoder som används för att samla in data på platsen.

Etablerad som Bureau of Investigation 1908, ändrades namnet till Federal Bureau of Investigation i 1935. FBI, som är en del av det amerikanska justitiedepartementet, i huvudsak handlar om att utreda brottslig verksamhet. Förutom att skydda och försvara nationen mot terrorhot, Federal Bureau of Investigation har ansvaret för att tillämpa strafflagstiftningen i USA och ge straffrättsliga tjänster till federala, statliga och kommunala myndigheter. Presidiet arbetar också med internationella regeringar.När man talar om att få ett jobb med FBI eller CSI, är det svårt att få en i den tidigare tjänsten. Man bör ha minst fem år 'tjänst som polis, eller som militär personal, eller har erfarenhet som åtal advokat för att bli en FBI-agent.

Sammanfattning:

1. 'CSI' är Crime Scene Investigation, och 'FBI' är Federal Bureau of Investigation.
2. FBI är involverad i utredningen av stora fall som är federal i naturen och som inte kan hanteras av den lokala utredande myndigheter.
3. Crime Scene Investigation Agency är bara involverad i undersöker brottsplatsen, och de har ingen stor roll i vidare utredning.
4. CSI utredare är ansvariga för den första utvärderingen av en scen.