Skillnaden mellan polygami och BigamiPolygamy vs Bigami

Man kan finna det lätt att definiera begreppen 'polygami' och 'bigami' av tydligt att titta på deras prefix. Det beror på om du bokstavligen översätta 'gamy' som betyder 'äktenskap' och prefixet 'poly' att betyda 'många' och 'bi' som 'två', då du kommer att komma upp med definitionerna av den förstnämnda som 'många äktenskap 'och senare som' två äktenskap. ' Men detta är inte riktigt den sanna innebörden av den senare. Snarare är det bara i en mening, något sant.

För att vara exakt, är bigami ett brott som används i domstol när en lagligt gift individ gifter sig med en sekundär eller ytterligare make efter ett tidigare giftermål. Däremot, är polygami när en har mer än en make samtidigt. Detta visar tydligt att skillnaderna mellan bigami och polygami inte är baserade på antalet kamrater, makar, eller äktenskap.

Grunderna för bigami är uppfyllda när du 're att ha två rättsliga äktenskap och ännu ingen av de två vet att du' re lagligt gift med en annan partner. Som ett resultat, slutar bigamist upp med två äktenskap licenser. I en domstol, kommer den första betraktas som rättsfall.

Polygami är mer av en religiös praxis som gör det möjligt för hushåll huvudet för att ta hem mer än en make. Den slående skillnaden med polygami från bigami är att när polygama huvudet tar hem mer än en make, dessa makar vet om varandras 'existens i livet i hushållet huvudet. De är även anses vara en del av en stor familj och är bekväm leva tillsammans och dela kärleken till sin partner.När det gäller straff, straffet för bigami har flera skillnader. Om bigamist gifter annan för ekonomisk vinning vid en tidpunkt då han eller hon fortfarande lagligt gift med den ursprungliga make, då brottet är allvarligare och straffet blir svår. Den bigamist som tenderar att gifta när hans eller hennes tidigare skilsmässa inte ens slutförts ännu kommer att tjäna ett mildare straff.

Sammanfattning:

1. Bigami behandlas som ett brott och är en term som används i en domstol.
2. Polygami är en religiös praxis (som bland muslimer).
3. Bigami är att ha två äktenskap med ytterligare äktenskap kommer efter den första när skilsmässa har ännu inte slutförts för den ursprungliga äktenskap.
4. Polygami är att ha många makar samtidigt.
5. Bigami brukar ha två makar inte veta av varandra 'existens och de don' t tillhör samma hushåll.