Skillnaden mellan Will och förtroende Kommer vs Högt

Ett testamente och förtroende är juridiska dokument som används för att distribuera och hantera en persons 'tillgångar på döden. Man kan välja mellan de två, och valet kommer att bero på ett antal faktorer. En Will and Trust skiljer sig i många avseenden och detta artikeln kan hjälpa en person avgöra vilken av de två dokumenten bäst passar hans eller hennes behov. en exekutor är den person som hanterar en person 'vilja, medan en förvaltare förvaltar hans (eller hennes) Trust.

Ett testamente är en traditionell juridiskt dokument som tillåter dig att distribuera dina tillgångar till en viss stödmottagare (eller mottagare som kan vara fallet) på döden. En person med ett testamente kan välja en viss mottagaren att få specifika tillgångar '' hans personliga tillgångar. Ett exempel på detta är om välgörare vill utse sin kusin att äga eller ha sitt hus, bil, och smyckeskollektion efter att han har gått på. Den välgörare kan konstatera att i hans vilja och det är lagligt och bindande.

En Trust, å andra sidan, är ett arrangemang som designerar en person att hantera sina tillgångar under en viss mottagaren. Det kan antingen vara en person eller en organisation och brukar användas om välgörare inte tror att mottagaren är kapabel att hantera det förtroende skapare 'tillgångar. Vid den' död den utpekade personen eller förvaltaren kommer sedan ordna fördelningen av personen 's tillgångar till mottagaren enligt förtroende skapare' instruktioner.

Wills och förtroenden hantera distributionen av en person 'tillgångar på olika sätt. En Will måste genomgå en bouppteckning förfarande, medan en förtroende' t behov av att. Det förtroende skapare kan fortfarande vara vid liv och har de angivna överförda tillgångarna till förvaltaren vid exekvering av Trust. Detta kommer att ge förvaltaren kontroll av förtroende skapare 'tillgångar och detta avtal vann' t förändring på skaparen 'död. En Will offentliggörs efter den person' död, medan en förtroende förblir privat.Ett testamente måste gå igenom domstol tillsyn hantera tvister eller fordringskrav och kan ta flera domstolsförhandlingar för att målet ska korrigeras. En Trust, å andra sidan, 't har automatisk domstol tillsyn för att hantera dessa tvister på grund av det faktum att tillgångar överförs automatiskt till förvaltaren. Detta ger auktorisation till förvaltaren för att hantera och distribuera de tillgångar som mottagarna . Utöver detta, en kommer också behöver en fullmakt att förvalta tillgångarna medan en förtroende gör det möjligt för förvaltaren att hantera personens 'tillgångar på grund av den rättsliga tillstånd ges före Trust skapare' död.

För att förbereda en traditionell Will kostar mindre än en förtroende eftersom det kommer att ta flera rättegångar men bouppteckning kostnader kommer att undvikas om alla tillgångar är under ett förtroende.

Slutsats:

1. A kommer genomgår bouppteckning förfarande medan ett förtroende 't.
2. En exekutor är den person som hanterar en vilja medan den person som hanterar förtroende kallas en förvaltare.
3. bestrida en vilja måste domstolar övervakning, medan ett förtroende ger automatiskt juridisk befogenhet att dess förvaltare i förvaltningen av tillgångarna.