Skillnaden mellan Picatinny och WeaverPicatinny vs Weaver

Picatinny och Weaver monterar plattformar som först användes i skjutvapen. Båda skenorna används nu för många tillbehör som: mörkerseende, laserriktmedel, bajonetter, reflex sevärdheter, taktiska ljus, Bipods och foregrips.

Även om två skenor används främst, kom de med vissa skillnader. Den viktigaste skillnaden är i placeringen och bredden på rekylodlingar. Picatinny har en större spårbredd i jämförelse med Weaver. Picatinny har en 0,206-tums brett spår och en 0,394-tums centrum till centrum bredd. Å andra sidan, har Weaver en 0,180-tums breda spåret och centrum-till-centrum mätning är inte konsekvent från ett spår till ett annat. I den Picatinny, lundar är konsekvent från en punkt till en annan.

Det kan också ses att de tillbehör som är utformade för att hålla ett Weaver systemet också kan rymma en Picatinny-system. Det är emellertid inte möjligt att montera en Picatinny systemet i ett tillbehör som rymmer Weaver system. Detta beror främst på Picatinny har en större spår jämfört med en Weaver.

William Ralph Weaver utvecklat Weaver systemet 1930. Termen 'Picatinny' har hämtats från Picatinny Arsenal, en plats i New Jersey, USA, där systemet testades först.När man talar om skillnaderna mellan de två skenorna är Weaver systemet kontinuerligt medan Picatinny systemet skärs av slots. De picatinnyskena skärs av slitsar för att neutralisera utvidgning orsakad av uppvärmning av fat. Det kan också ses att Picatinny är mycket repeterbar och dimensionellt korrekt. Å andra sidan, är Weaver inte att även och har mer lutning. Picatinny anses vara mer exakta än Weaver. I fråga om pris, är picatinnyskena lite dyrare än Weaver järnväg.

Sammanfattning:

1. Picatinny har en 0,206-tums brett spår och en 0,394-tums centrum till centrum bredd. Å andra sidan, har Weaver en 0,180-tums breda spåret.
2. I Weaver systemet är centrum till centrum mätningen inte konsekvent från ett spår till ett annat och lundar är inkonsekvent.
3. tillbehör som är utformade för att hålla ett Weaver Systemet kan också rymma en Picatinny system. Det är emellertid inte möjligt att montera en Picatinny systemet i ett tillbehör som rymmer de Weaver systemen.
4. Weaver systemet är kontinuerlig medan Picatinny systemet skärs av slots.
5. Picatinny anses vara mer exakta än Weaver.