Skillnaden mellan Chrome och nickelKrom vs Nickel

När man bestämmer vilken är klar kommer du att välja för ditt hem och företag, är det alltid viktigt att vara säker på vad resultatet du vill uppnå. Det är därför, som kläder och skor, finish få omodernt också. På senare tid, avslutar som krom och nickel har varit mycket populär bland hushåll och även bland företagen. De finns två typer av ytbehandlingar som lätt kan anpassas till moderna apparater och hårdvara om det 's i köket, badrum, eller i rum. De ger ut en elegant och ren yta. Både krom och nickel är i silver tonen. Så innan att välja vad du vill använda för en finish, är det alltid klokt att titta på hur de skiljer sig från varandra först.

En kromfinish är mycket glänsande, reflekterande, och har en spegelliknande yta. En del människor föredrar också det eftersom det ser tidlös och elegant. Det är populär inte bara i hushållsamplar men även i andra användningsområden såsom fiskedrag och inom bilindustrin. Inte bara det är attraktiva på grund av dess silver nyans, det är också mycket tålig. Det spelar ingen 't korroderar och kan uthärda intensiv temperatur och väder. Det finns inget sådant som fast krom, men det är faktiskt material som metall, koppar eller stål som är täckt med en förkromning. Det finns en liten nackdel om en krom finish. på grund av sin släta, spegelliknande finish, de visar lätt märken för blotta ögat som fingeravtryck, vatten fläckar, och även repor. Trots detta, krom inte vanära över tiden till skillnad från nickel som tenderar att ha en något grumlig matt.

Inte som en kromad yta som har en svalare ton, nickel finish har en varm och silver tonen. Under 1900-talet till 1930-talet, var det standard finish i hushålls kök och badrum. Det är inte blanka som krom, men har en ganska tråkig eller matt finish. Nickel ger också en antik finish. Uppåt välja en nickel yta är att på grund av dess matt eller matt finish, kommer visar märken och repor inte vara ett problem. Det visar inte fingeravtryck eller vattenstämplar skillnad ytskikt som är blanka. Dessutom har nickel inte bära lätt men det matt med tiden. Trots detta är det mycket slitstarkt och tål extrema temperaturer och luftfuktighet. Jämfört med krom, nickel också billigare.Både krom och nickel har sina egna fördelar och nackdelar. Ett bra sätt att avgöra vad man ska använda mellan de två är att starta och se vill avsluta ni redan har i huset. Du bör också ha i åtanke att Chrome är lite dyrare än nickel, men lite mer kostnaden skulle inte skada om man vill uppnå det glänsande finish. Du bör också ta hänsyn till om du är alltför angelägna om att detaljer eftersom blanka ytor som krom kan vara lite hög underhåll på grund av synligheten av brister i förhållande till nickel 's matt finish. Nickel yta har också en tendens att förgifta över tid. Ändå är de både hållbara och inte slits ut lätt.

Sammanfattning:

1. Chrome har en spegelliknande yta medan nickel har en matt matt yta.
2. Båda är hållbara och tål extrema temperaturer.
3. Nickel kan vanära över tiden medan krom inte.
4. På grund av den blanka finish krom, kan det enkelt visa brister som fingeravtryck och repor. Nickel, dock inte visar dessa typer av märken.
5. Chrome är lite dyrare jämfört med nickel.