Skillnaden mellan Cloth patchar och Broderade TygmärkenCloth Patches vs Broderade Patches

Patchar bär unika mönster eller logotyper ofta används i dag som en del av uniformer eller helt enkelt för en extra plus för mode. Det måste emellertid göras känt att det finns två vanliga typer av fläckar (duken och de broderade lappar), som inte får förväxlas med varandra. Eftersom dessa fläckar är utformade för att stå ut från huvud kläder, måste du veta hur man skiljer de två.

Främst är trasa plåster sägs innehålla klart angiven bokstäver eller logotyper. Till skillnad från andra typer av plåster är tyglapp relativt lätt att göra så att du kan göra en av billiga tyg material. På grund av detta slag kan trasa plåster fästas lätt till en viss plagg utan stora svårigheter. Märkeskläder har ofta den här typen av patch för att visa upp varumärket eller etiketten på plagget. En av de mest uppenbara fördelarna med tyg patchar är deras 'tvättbarhet' -funktionen. Plagg med tyg fläckar kan lätt rengöras eller tvättas. Dessutom stryk trasa fläckar inte ger dig mycket krångel eftersom de jämna ut jämnt.

Broderade patchar skiljer sig från tyg fläckar på grund av det material som används och hur de ser ut. Dessa fläckar verkar ha en 3D-effekt som gör materialet ser tjockare. Detta åstadkommes genom försiktig användning av speciella trådarna för att plåstret. Flesta broderade plåster att använda sig av mer än en typ av tråden. På grund av detta, broderas-typ plåster är i allmänhet dyrare än den enklare typen trasa.För att göra en tygmärke, måste du vara skicklig nog i hanteringen nålar eftersom nivån av handarbete gjort är över genomsnittet. Det kommer naturligtvis att ta längre tid att avsluta brodera ett plåster i stället för att göra en duk patch. För att lösa denna begränsning, har klädfabriker i dag utvecklat speciella maskiner som hjälper till broderprocessen. Denna utrustning reducerar signifikant mängden tid att göra patchar.

Sammanfattning:

1. Cloth patchar ser tunnare och väger mindre än broderade lappar.
2. Cloth patchar ses vanligen på märkeskläder i form av sitt varumärke eller etikett medan broderade patchar är oftast knutna till uniformer.
3. Duk plåster är lättare att göra och kan göras med användning av billiga kläder material.
4. Broderade fläckar är oftast dyrare än tyg fläckar på grund av användningen av flera trådar för att göra broderad design.
5. När manuellt gjort, vilket gör broderade lappar tar längre tid i motsats till att göra tyg patchar.