Skillnaden mellan Bone Kina och PorslinBone Kina vs Porslin

Benporslin, ett slags ware gjord av en klarsynt kropp ur 30% fosfat, från beräknade mängden kalciumfosfat och djurben. Den består mestadels av benaska, kaolin, och feldspathic material. I motsats till benporslin 'är nästan exakta sammansättning, har porslin varierade kompositer. Dock kaolinit ses ofta som en komponent. Andra material kan inkluderas för att fungera som dess andra kompositer.

Benporslin har utvecklats av en keramiker i England, och det är mycket populär för sin genomskinlighet och vithet. Det är också känt för sin styrka och chip motstånd så det har visat sig vara mycket slitstarkt material. På grund av sin styrka och motståndskraft mot flisning, kan den framställas i tunnare tvärsektioner än andra typer av porslin. Porslin är ett keramiskt material som är känt för sin seghet och hållfasthet på grund av bildningen av glas och mineral mullit inom brända kroppen vid höga temperaturer.

Porslin är känd för dess låga permeabilitet och elasticitet. Den har stor styrka, hårdhet och sprödhet. Den har också hög motståndskraft mot kemisk attack och termisk chock.

Den benporslin uppstod när Thomas Frye, en porslinsfabrik ägare i London, används upp till 45% av ben aska i sin egen formulering för att utveckla en 'fint porslin'. Denna idé kom eftersom hans fabrik 's plats var mycket nära beläget på slakterier och boskapsmarknader i Essex, där djurben var mycket tillgänglig Josiah Spode senare utvecklat detta koncept genom att överge kalcinering av benet med andra råvaror,. Han istället valde att bara kalcinera benet. Han formulerade det med 6 delar av ben, 3. 5 delar kaolin och 4 delar av Kina sten. Om benporslin har sitt ursprung i Europa, porslin tros ha sitt ursprung i Kina. det kan ha existerade så tidigt som Shang-dynastin på omkring 1600 f Kr.

Koreanska och japanska porslin är också känd för att ha en lång historia och skilda konstnärliga traditioner. William Cookworthy, en fabriksägare i Storbritannien, har också betydande bidrag till utvecklingen av porslin genom att utveckla användningen av kaolin och porslin sten för att göra porslin med en kroppssammansättning liknande den hos de kinesiska porslin i början 18th century.

Porslin kan kategoriseras i: mjuk och hård pasta, och ben. Hård pasta porslin producerade porslin som är hårda och starka. Dessa är fortfarande de grundläggande komponenterna i de flesta europeiska porslin idag. Mjuk pasta porslin gjordes med hjälp av en blandning av marken upp glas och porslinslera.

Nu är de oftast består av kvarts, fältspat, kaolin och andra stenar. Hur benporslin produceras är nästan identisk med den i porslin och extra omsorg vid hantering krävs på grund av dess lägre formbarhet och smalare utbud av förglasning. Benaska utnyttjas för att producera benporslin är allmänt tillverkad av ben från nötkreatur, eftersom de har lägre innehåll av järn.De andra komponenterna i att benporslin är dyrare än andra porslinsprodukter och produktion kan beskrivas som mer intensiv. Detta förklarar varför benporslin är prissatt högre än andra; det fortfarande betingar ett högsta kvalitet status mer än andra typer av porslin. Priset är också off-set av det faktum att det är mycket tålig också. Porslin kan användas som byggnadsmaterial, inte bara för glas och porslin displayen. Moderna porslinsplattor framställs vanligtvis till ett antal erkända internationella standarder och definitioner, och tillverkas över hela världen i olika länder, med Italien är den ledande tillverkaren.

SAMMANFATTNING

? Benporslin är en typ av porslin som innehåller mestadels ben aska, medan andra porslin har variabel innehåll.

? Benporslin är mycket chip resistent medan porslin är sprödare.

? Benporslin lättare kan tillverkas i tvärsnitt, tunnare än vanligt, i motsats till andra kända porslinstyper på grund av dess höga hållfasthet.