Skillnaden mellan Inslag och WarpVäft vs Warp

Inslag och varp är termer som kommer med stickning. Inslag och varp stickar termer som relaterar till de bredder och längder av trådar.

'Warp' är en serie av trådar som löper från framsidan till baksidan, och 'väft' är en serie av trådar som löper i ett mönster genom varp. Väft är ett garn som löper fram och tillbaka medan en varp är den som kör upp och ner.

Kontinuerlig garn används i inslags stickning för att bilda kurser och rader av slingor. Inslag stickning kommer i tre grundläggande stygn som: rätstickad, ribbstickad och sticka sticka. Inslag stickning producerar både cirkulär liksom plana tyger.

Varp stickning kommer i sex stygn som: trikå, Milanese Knit, Simplex Knit, Raschel Knit, Ketten Raschel Knit, och virka sticka.

De flesta av väften stickning görs för hand, och maskinen används sällan. Å andra sidan, är varptrikå huvudsakligen gjort av maskin och inte för hand. Till skillnad från väft stickning, öglor varje nål i sin tråd. Med denna slinga, producerar inslags stickning parallella rader, och slingorna är också sammankopplade.När man jämför de två, tygerna med inslags stickning är mycket draper och elastisk. Inslags trikå, som produceras i rör- eller platt form är inte så lätt att reda ut.

I varp stickning, nålar sticka samtidigt för alla jams, och i inslags stickning, nålar bara sticka i en serie för varje yam.

Warp stickning bara producerar yardage medan inslags stickning producerar yardage samt formade plagg. När man jämför de två, är varptrikå anses vara den snabbaste.

Sammanfattning:

1. 'Warp' är en serie av trådar som löper från framsidan till baksidan, och 'väft' är en serie av trådar som löper i ett mönster genom varpen.
2. varp stickning, nålar sticka samtidigt för alla garner, och i inslags stickning, nålar bara sticka i en serie för varje garn.
3. 'Väft' är ett garn som löper fram och tillbaka medan 'varp' är det som går upp och ner.
4. Inslag stickning kommer i tre grundläggande stygn som: rätstickad, ribbstickad och sticka sticka. Varp stickning kommer i sex stygn som: trikå, Milanese Knit, Simplex Knit, Raschel Knit, Ketten Raschel Knit, och virka sticka.
5. Inslag stickning producerar både cirkulär liksom plana tyger.