Skillnaden mellan Amber och RedBärnsten vs Red

Färgspektret är en sammanställning av alla färgnyanser. Varje färg har en plats i ett avsnitt om färghjulet. En färghjulet är i grunden en cirkel av olika färgnyanser. Det är viktigt att notera att en färg endast kan placeras i en av tre grupper; grundfärg, sekundär färg eller komplementfärgen.

Den röda färgen är klassat som en primär färg, de andra två primära färger är blått och gult. En primär färg är omöjligt att replikera om blanda färger. I själva verket är det blandningen av grundfärgerna som ger oss sekundära färger. Det mänskliga ögat identifierar färg genom att skilja de olika våg frekvenser. Red har den lägsta av alla frekvenser som identifieras med blotta ögat. Det lägsta av alla våglängder kallas en infrarött ljus. Våglängden av ett ljus som är färgad röd är 700 nm.

Rött är en färg som används i hela världen för att betyda många olika saker. I Kina är den röda färgen ses som en lycklig färg; hela deras kultur är gjuten runt den röda färgen. Under en tid av firande, är barn ges röda kuvert som innehåller pengar, och på en bröllopsdag det är traditionell för bröllopsfesten att klä sig i rött. Liksom bra saker, kan den röda färgen också beteckna de dåliga. Rött bläck används ofta när symboliserar en persons eller företag skuld; eller rött kan ses som färgen på ilska. Ofta den röda färgen används i trafikledningen. Ett rött ljus är den universella tecken att stanna.

Amber är en något mer komplicerad färg för att definiera. Det 's baseras på färghjulet halvvägs mellan gult och orange. Amber är en sekundär färg och är av en orange-gul nyans. Den exakta blandningen för att uppnå denna färg är sjuttiofem procent primär gul och tjugofem procent primär röd. Denna exakta blandning innebär att färgen Amber ses som en tekniskt definierad färg.Man tror ofta att yellowy orange färgen kommer från det aktuella materialet ämnet, men det är svårt att säga exakt. Den mineralämne av bärnsten kan presentera sig i många, många olika nyanser av gult och rött mix. Färghjulet ger oss en mer exakt färgdefinition. Amber används ofta i signaleringstrafiken; det används för att förbereda dig för antingen stoppa eller gå. Bärnsten används också i de signaler av fordon i rörelse.

Sammanfattning

1. Alla färger definieras av tre kategorier som visas på färghjulet; Grundfärger, sekundära färger och gratis Färger.
2. Den röda färgen är en primär färg medan färgen bärnsten klassas som en sekundär färg.
3. Amber är en kombination av 75% Gul och 25% rött.
4. Både röda och Amber är allmänt används i signaleringstrafiken.
5. På grund av dess primära status, kan den röda färgen inte replikeras genom att blanda färger.