Skillnaden mellan Centerfire och RimfireCenterfire? vs Rimfire

Centerfire och kanttändnings är patroner som används i vapen.

De centerfire och rimfire patroner visar skillnader i många aspekter, såsom deras konstruktion, skjutbana, och makt.

När man jämför de två, rimfire var den första patronen som kom att användas. Den kanttändningspatron har en design med priming föreningen endast på fälgen och tändstiftet. I fallet med centerfire, har patronen den priming föreningen i mitten av tanken, bas. Den centerfire är mestadels cylindriska med rundade spetsar.

När man tittar på kostnaden för de två patronerna, rimfire är billiga. Dessutom är rimfire patroner mer än om de centerfire patroner.

Eftersom centerfire patronen har priming föreningen i centrum, kan den sparkas ut och ersätts under omlastning processen. Men omlastning processen är inte tillgänglig med rimfire patroner.En annan skillnad som kan ses är att centerfire patroner är mer kraftfulla än rimfire patroner. De centerfire patroner har också ett större utbud och bättre resultat än rimfire.

Till skillnad från det hårda materialet användes vid framställning av centerfire, är den kanttändnings tillverkad av mjuk mässing. Detta innebär att rimfire patronerna inte tål högt tryck och krossas så snart de avfyras. Den starka basen av centerfire patroner ger dem förmågan att motstå högt tryck. När trycket är högt, då kulan kommer att ha mer energi och högre hastighet.

Som centerfire patroner komma med en hård beläggning och inte skadas lätt, används de mer i militära operationer.

Sammanfattning
1. kanttändningspatron har en design med priming föreningen endast på fälgen och tändstiftet. I fallet med centerfire, har patronen den priming föreningen i mitten av tanken, bas.
2. centerfire är mestadels cylindriska med rundade spetsar.
3. Eftersom centerfire har de priming föreningen i centrum, kan den sparkas ut och ersätts under omlastning processen. Men omlastning processen är inte tillgänglig med rimfire.
4. Till skillnad från det hårda materialet som används vid framställning centerfire patroner, är den kanttändnings tillverkad av mjuk mässing.
5. rimfire patroner kan inte stå emot högt tryck och krossas så snart de avfyras. Den starka basen av de centerfire patroner ger dem förmågan att motstå högt tryck.
6. centerfire patroner har också ett större utbud och bättre resultat än rimfire.