Skillnaden mellan Ögla och FöringÖgla vs Genomföring

De flesta människor don 't verkligen sluta att tänka på skillnaden mellan en ögla och en genomföring, såvida de inte ägnar sig åt sömnad, eller tillverkning av någon typ. Denna artikel kommer att fokusera på skillnaderna mellan öljetter och genomföringar.

egenskaper

Ett snörhål är en liten bit metall som används för att förstärka ett hål i ett tygstycke; vanligen tillverkade av mässing. I allmänhet, på grund av att öglan har en mer attraktiv fläns, Den används vanligtvis för som funktionella dekorationer på plagg. Ena sidan av öglan har en trumma som är införd genom spalten i materialet; den andra sidan har flänsen som sträcker sig in i cylindern. Anordningen ställs sedan in med ett verktyg för att platta bitarna, som tillåter tunnan att sprida ut, och förstärka hålet.

Genomföringar är mycket lika öljetter, eftersom de används för att förstärka ett hål; emellertid kragarna vanligtvis används för mer kraftigt material än öljetter. De kan också användas för att skydda en anordning från de skarpa kanterna på hålet, för att förhindra skador på gadget.

Val av öljetter eller genomföringar

Vad avgör om en ögla eller en genomföring skall användas i projektet? Det finns flera saker som måste beaktas, såsom:

? Den typ och tjocklek på tyget eller material som används.

? Måttet på hålet.

? Synligheten i området, om det är dekorativa eller funktionella.Allmänhet, om materialet är mindre och mer lättviktig, är en ögla används; i synnerhet om det används som en dekoration.

Om materialet är tyngre, förväntas vara mer hållbara eller robust, är en genomföring rekommenderas.

användningar

Öljetter har typiskt sladdar, band eller andra tyger som dras genom perforeringen för att förstärka anslutningen eller band, till en annan bit tyg. Dessa används ofta i klänningar, att passera band genom det, för dekorationer på plagget eller i hattar, bälten, eller skor.

Genomföringar används vanligtvis för tyngre tyger såsom segel, tält, presenningar, eller flaggor; men används också i bootlaces och korsetter i klädindustrin. Genomföringar finns också på draperier och gardiner, och tyngre tyger som används för att hålla ringarna som glider genom en metallstav. Genomföringar används också vid tillverkning av olika produkter, såsom elektriska ledningar, som måste passera genom ett ark av trä eller metall, för att skydda dem från att skrapas och skadas. Genomföringar kan också användas som ett kirurgiskt botemedel mot otitis media, eller inflammation i örontrumman.

Sammanfattning:

1. En ögla är en liten bit metall som används för att förstärka ett hål i en bit tyg, medan genomföringar används för att förstärka ett hål.