Skillnaden mellan Classic och Gourmet KnifeKlassiska vs Gourmet Knife

Ända sedan tidernas begynnelse, laga din egen mat är alltid ett krav. Matlagning är en process för framställning av livsmedel genom att tillämpa värme, en verksamhet som är bara unik för människan, och trodde även att ha tjänat en mycket viktig roll i utvecklingen av människan. Matlagning tekniker och ingredienser skiljer sig mellan olika länder över hela världen speglar unika miljömässiga, ekonomiska och kulturella traditioner. Kockar själva har också olika kompetens och utbildning.

Förutom från varierande grad av matlagning färdigheter, de verktyg som används för matlagning varierar också.
En särskild matlagning verktyg som är mest framträdande i varje hörn av världen är kniven. Knivar finns i olika former och storlekar, vilket i sin tur också är beroende av deras specifika användning; om de är avsedda för kök användning eller middag användning. Den huvudsakliga skillnaden mellan en klassisk och gourmet kniv är att deras handtag är olika.

Wusthof, en kniv-maker ligger i Solingen, Tyskland, är väl känd för sina knivar. Två av hans mest kända knivar är Wusthof Classic och Wusthof Gourmet, båda finns i set om sex och åtta. Wusthof säljer också saxar, fick och jaktknivar, och andra kulinariska tillbehör, även om bara i liten skala till sina huvudkonkurrenter.

Wusthof Classic

Wusthof 's top-of-the-line, är hög kolstål köksknivar räknas som den finaste, eller nära de finaste i varje trovärdig user rating. De är lite tung och balanserad, men greppen varierar beroende på linje . komforten nivån kan variera beroende på en som håller kniven. testare hittade Classic 's handtag för att vara smal. Den Wusthof Classic 's Skaftet är gjort av polypropylen fastnitad metall. Bladet på Classic är extremt resistenta mot fläckar.

Fördelar

 Stain-bevis.

 Bladen är förfalskade.

 Har en välbalanserad känsla.

 Andra handtagsalternativ finns.

NackdelarDyr.

Handtag tenderar att vara för tunt.

Wusthof Gourmet

Detta är deras signaturer. Skillnaden mellan stämplade knivar och smidda knivar ligger i tunnplåt av stål som bladen skärs. Stämplade knivar är lätta men har dålig kvalitet. Därför Wusthof Gourmet knivar är bättre och prestera bra.

Fördelar

 Prisvärd.

 Lättvikt.

Nackdelar

 Saknar robusthet.

 Kanter tråkig lätt jämfört med smidda knivar.

Sammanfattning:

1. Gourmet kniv är billigare än den klassiska kniv.
2. Classic kniven är mer robust än Gourmet kniv.
3. Gourmet kniv är lättare i vikt jämfört med den klassiska kniv.