Skillnaden mellan uns och troy ounceOunce vs Troy ounce

När en person talar om ett uns, de brukar hänvisa till en avoirdupois uns som normalt används för att väga olika föremål. Men när det kommer till smycken, termen 'ounce' betecknar en helt annan betydelse. Silver, guld och andra ädelmetaller faktiskt vägs genom en troy ounce.

Termen och mätsystem myntades under tidigare år på Troyes, Frankrike. Den utvecklades efter köpmän funnit att det är nödvändigt att ha en standardvikt mätsystem som kommer att användas för mässor inom området. I grund och botten, troy ounce var liktydigt med en viss mängd silver med en känd finhet som används för att handla och betala för olika poster på marknaden. Därför kan det låta rimligt, men termen 'troy' var faktiskt härstammar från Troyes rättvis C en av de mest populära marknadsdagar under eran C i stället för den populära 'Troja' i berättelser.

Å andra sidan, enligt en vanlig ounce till som en avoirdupois översätts till 'varor i vikt' och används till stor del för ullhandeln. Detta beror på att då ullhandeln var den mest blomstrande industri och var därför de vanligaste transaktions köpmän engagerade i. Av denna anledning har andra varor också utsattes för samma vågsystem föreskrivs ullen, inofficiellt förvandla det till den 'standard' system för något annat än ädla metaller.

Det gör faktiskt meningen att vägningsprocessen för ädelmetaller och varor skiljer sig med tanke på att troy ounce och regelbunden uns skiljer sig i faktiska vikt. Enkelt uttryckt, väger en troy ounce mer än standard vikt C ca 9,7 procent mer. I gram, innebär detta att ett troy uns väger cirka 31. 103 gram medan det ordinarie systemet har endast 28. 349 C som 'sa 2. 754 skillnad. Det kanske inte är mycket för vissa, men med tanke på att vi har att göra med värdefull metaller här är skillnaden avgörande.

Men don 't försöka förvirra en troy pund för den vanliga pund. Under denna typ av situation, troy pund faktiskt väger mer än den vanliga. Därför, när det gäller transaktioner, är det viktigt att skillnaderna är väl definierade till undvika förlust av kapital. i grund och botten är en troy pund består av 12 troy uns medan det finns 16 vanliga uns i en vanlig pund.

Ädelmetaller där troy ounce systemet används inkluderar guld, silver, platina, ädelstenar, och många fler. För allt annat, är det vanliga systemet utnyttjas. Naturligtvis, när det gäller ädelmetaller, är troy ounce inte den enda faktorn betraktade att bestämma dess värde. Andra överväganden inkluderar karat, kännetecken för ädelmetall.

I modern tid, mynt det innehåller normalt en viss mängd ädelmetaller som anges i myntet själv. Vanligtvis är dessa mynt speciellt konstruerad för att innehålla en viss mängd av ädelmetall, ett bra exempel är USA Platinum Eagle som innehåller cirka en troy uns av ädelmetall.När de försöker köpa ädelmetaller, är det viktigt att avgöra om uns tillhandahålls är regelbunden eller en troy ounce. Den goda nyheten är att troy ounce metriska systemet är i grunden densamma i hela länder och skulle därför göra det lättare för köpare att förvärva objekt utan att behöva oroa skillnaden i semantik.

Sammanfattning:

1. troy ounce används för mätning av ädelmetaller.

2. Standard ounce används för i stort sett alla typer av varor utom ädelmetaller.

3. troy ounce är tyngre än den vanliga uns vid 31. 103 gram.

4. Den regelbundna uns väger 28. 349 gram.