Skillnaden mellan stickning och PurlingStickning vs Purling

Purling är nästan densamma som stickning stygn. Den producerar nästan samma stil eller slutresultatet, men dessa två typer av stygn skiljer sig i vissa avseenden. Porlande nödvändiggör att en som arbetar på stygn infogar den arbetande nålen nedåt framför den fasta nålen. Strax efter inslagning garn runt, drar du det rakt igenom öglan och på arbets nålen.

Purling söm eller helt enkelt aviga har betraktats som motsatsen till stickning eller sticka stygn. Bildligt, är porlande som mörkare yin (skumma sluttning) medan stickning är ljusare yang (den platta öppen yta). Denna beskrivning kan låta metafor men det verkligen håller någon sanning. Om du verkligen tittar noga på varje söm, kan du se att resultatet av porlande är som en upphöjd slinga medan stickning visas som en form av plan halv V. detta kan också vara anledningen till att sticka maskor är de som vanligtvis används för det synliga yta av kläder medan aviga maskor används i allmänhet för den bakre ytan (icke synlig yta).

I en typisk rätstickning till exempel, kan man tydligt observera platta ytor och stötar. Detta beror på baksidan och framsidan verkar vara olika. Baksidan är den som 'mest troligt aviga. Inte undra på många har ansett porlande som bakåt stickning. Detta innebär att de två stygn är verkligen två sidor av samma mynt.

Många är inte bekant med porlande eftersom det är en mindre populär sömtyp än stickning. Det är också en mer besvärlig stygn för att göra jämfört med stickning. Men som experter i porlande säga, om ni någonsin känna något obekväm i att göra aviga då är chansen stor att du gör det på rätt sätt.Porlande och stickning är två av de primära typer av stygn. Veta skillnaden mellan de båda, liksom, att veta hur man övergå från varje typ av stygn gör du producerar bättre slug arbete. Du kan även kombinera dessa två stygn för att ge dig en mycket attraktiv och varierande stil mönster. Men du behöver extra utbildning för att göra en sådan eftersom om du felaktigt göra något stygn, kan resultatet bli förödande för hela arbetet.

1. En söm gjord av porlande är som en upphöjd slinga medan om det görs genom att sticka den visas som en platt halv V.

2. Purling används vanligen för att göra icke-synliga ytan av kläder medan stickning sker i allmänhet för de synliga kläder ytor.