Skillnaden mellan spetsstickning och Knitted LaceLace Knitting vs Knitted Lace

Både stickning spets och stickade spets är i området av spets. Även om både koncept verkar vara bara en skillnad i placeringen av ord, de har olika betydelser för människor som faktiskt utövar dem eller känner till spets och stickning.

Spetsar stickning är ett stickat tyg som kännetecknas av en rad av vanlig stickning med en alternativ rad av stickade hål eller garn overs. Hålen betraktas som 'stabil' och strategiskt placerade eller avsiktligt gjort för att få en estetiskt tilltalande för designen. Spets stickning har en minskning av olika mönster i stället för regelbundna mönster.

Spetsar stickning är mer av en stil, teknik och skicklighet. Det anses inte lika bra jämfört med andra former av spets som nålen spets och knyppling. Det används för plagg på grund av dess mjukhet och dess snabbare produktionstakt. Även om det anses inte lika tekniskt utmanande som de finare typer av spetsar, är det fortfarande anses vara en ambitiös bedrift för en knitter att försöka spets stickning.

Spets stickning kan kategoriseras av bakgrunds stygn som antingen omfattas av ett slät eller rätstickning. De fyra grundläggande former i spets stickning är runda, rektangulära, kvadratiska, och triangulära. Formerna är ofta återspeglas i wraps eller sjalar, basprodukten av spets stickning. I sjalar, draperier spets stickning axlarna fint och samtidigt visa upp designen på bäraren 'är tillbaka.

Spets stickning 'elasticitet är både en svaghet och en styrka. De materiella draperier vackert eftersom det är elastiskt, men det måste formas noggrant och korrekt för att visa upp materialet' design till perfektion.

Det andra begreppet är den stickade spets. Stickad spets är själva tyget där hålen eller garn overs och deras motsvarande minskningar på en rad görs. Stickade spetsar sport svävande och tvinnade trådar.Stickad spets är också en klassificering av spets genom teknik och stil. Det var populär under det sena 19-talet till början av 20-talet. Stickad spets liknar Skåp spets och används för fronter skåp och tvättskåp och ibland på kanterna av dukar och sängkläder.

För att göra en stickad spets, är de grundläggande verktygen stickor och stickning material som kan vara garn eller tråd. Stickad spets använder en blandning av ökar, minskar, och garn overs C allt i en enda tråd. Garn overs är de som gör designen och dekorativa hål i materialet. Men stickor och material som används för stickade spets är oftast tunnare jämfört med andra nålar som används i andra stilar.

Stickad spets anses vara den finaste formen av spets på grund av sin mycket tunn och komplext material. De vanliga tillämpningar av stickade spets är brud slöjor och sjalar samt dop klänningar. Ett berömt exempel på stickade spetsar är Shetland spetsar, som är en mycket fin spets som kan dras i en vigselring. Shetland spets haft popularitet under drottning Victoria när monarken tog ett tycke för denna typ av spetsar som en modeaccessoar.

Sammanfattning:

1. Både spets stickning och stickade spets innebär stickor, material och mönster för att göra klädesplagg.
2. Både spets stickning och stickade spets användningen ökar minskar, och garn overs i syfte att skapa en viss stil och design för materialet.
3. Spets stickning avser stil och teknik som kännetecknas av alternerande rader vanligt stickning och en rad av stickade rader. Den har också minskningar i olika mönster. Samtidigt gör stickade spets också användning av ökar, minskar, och garn overs i en enda tråd för att skapa en specifik design.
4. Lace stickning anses inte vara en fin form av spets medan stickade spetsar anses vara en eftersom det innebär ett tunt material.