Skillnaden mellan Sheetrock och GipsSheetrock vs Gips

Är det någon skillnad mellan Sheetrock och gips? Om frågan ställs till någon civilingenjör eller en byggare, svaret fick blir att det inte finns någon skillnad mellan de två. Sheetrock och gips är gjorda av tillplattade gipsplattor som är inklämt mellan två tunga papper. Även om byggare vet skillnaden är i varumärket, är gips Sheetrock långt den vanliga människan som varumärket har väl etablerad.

Både Sheetrock och gips, som är byggmaterial, är desamma och endast en liten skillnad när det gäller märkning gör skillnaden mellan de två. Sheetrock är ett registrerat varumärke av gips precis som Honda Company har ett varumärke som producerar bilar i olika modeller.

Sheetrock är ett registrerat varumärke med USA-patent. När Sheetrock hänvisar till en firma av byggnadsmaterial, hänvisar gips till byggmetod. Sheetrock har blivit synonymt med material som används i gips konstruktion. Även om det finns hundratals conmpanies som tillverkar gipsskivor paneler för gips konstruktion är endast US Gypsum Company 'styrelse paneler kallat Sheetrock. Alla Sheetrock kan kallas gips men alla gips cannoty kallas Sheetrock.

Gips består av gips tillplattad till ett ark, som sedan placeras mellan två stycken av tungt papper. Det var i slutet av 1800-talet som gips ombord paneler infördes. Gipsväggar blev så populär efter USA Gypsum Company först introducerade Sheetrock ombord paneler.

Gips kallas av många namn som wallboards, gipsskivor och gipsskivor. Gips kommer i olika namn på olika platser. Gibraltar Board, GIB vägg, innertaksbeklädnader, Winstone väggskivor, Rigips, Knauf, regips, placoplatre och Pladur är några av de olika namnen på gips.

Sammanfattning

1. Både Sheetrock och gips, som är byggmaterial, är desamma och endast en liten skillnad när det gäller märkning gör skillnaden mellan de två.2. När Sheetrock hänvisar till en firma av byggnadsmaterial, hänvisar gips till byggmetod.

3. Sheetrock är ett registrerat varumärke av gips.

4. Sheetrock har blivit synonymt med material som används i gips konstruktion.

5. Sheetrock är ett registrerat varumärke med USA-patent.

6. Alla Sheetrock kan kallas gips men alla gips cannoty kallas Sheetrock.

7. gipsväggar blev så populär efter USA Gypsum Company först introducerade Sheetrock ombord paneler.