Skillnaden mellan lack och emalj Lack vs Emalj

Lack och emalj? Vad kan separera dessa två poster från varandra? Har de stora skillnaderna? Vad är deras distinkta användningsområden? Vart tog varje ämne ursprung?

Lack och emalj är produktmaterial som utnyttjas för att förbättra utseendet på ett objekt. Det används också för att förstärka ytmaterial av ett visst föremål. Det är bara att ge dig en förhandsvisning.

Lack är en färglös lack som vanligen appliceras på trä. Det är ett lack som torkar upp i luften. Gång används, är det i stånd att producera en mycket hård och blank utsignal till det material som den applicerades på. Det kan vidare poleras genom att använda industriverktyg för att ge en mycket hög glödande utgång enligt de specifikationer som krävs av tillverkaren.

Emalj, å andra sidan, är också ett färglöst eller opak beläggning som används för att belägga vissa föremål som består av metall och glas för skydd. Det är en beläggning som inte kan torkas genom luften. Således är det bakas vid en mycket hög temperatur, så att beläggningen kommer att fästa sig till objektet. Slutprodukten är en hård och glänsande yta.'Lack' kom från det portugisiska ordet 'lac' som är ett harts. Detta harts extraherades från insekter. Lacker varierar beroende på de ämnen som det utvinns ur. Det sägs att användas 10.000 år sedan i Kina från arkeologiska artefakter som grävdes. I 1920 's, har nitrocellulosa lacker gjorts för marknaden. Det ämne som användes för att göra det kom från bomull processen för nitrering. Dessa används flitigt i trämöbler och musikinstrument. På 1950' s, akryllack introducerades på marknaden. Det erhölls från akrylsyra. Dessa används i första hand på bilar.

Emalj, å andra sidan, kom från det tyska ordet 'smelzen' som betyder 'smälta.' Ett pulver används vanligen plus metoden för bränning. Temperaturen bör vara på en mycket, mycket varm hastighet 750-850 grader Celsius. Denna substans användes så tidigt som när egyptierna styrde. De använde den för sina smycken, keramik och sten ornament. Vad 'är bra med emalj är att det' s reptålig, hård, tålig, brandsäker, och mycket smidig. Det kan också lätt kan rengöras. Nackdelen med det jämfört med lack är att det tar för lång tid att torka upp.

Sammanfattning:

1. Lack används främst på metaller och trä medan emalj används mest på glas och porslin.
2. Lack har en mycket snabb torktid jämfört med emalj.